Business Hi-Tech

Start-up-ul local Plant an App a dezvoltat o platformă de învăţare împreună cu Trend Consult, companie românească specializată în training şi consultanţă

Alex Agapie, head of delivery şi onboarding în cadrul Plant an App

Alex Agapie, head of delivery şi onboarding în cadrul Plant an App

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.09.2021, 12:25 758

Start-up-ul local Plant an App, specializat în low-code, care a dezvoltat o platformă pentru crearea rapidă de aplicaţii software dedicate firmelor mari, a lansat în urmă cu două luni o platformă de învăţare - Evolution Journey – împreună cu Trend Consult, companie românească specializată în training şi consultanţă, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Plant an App.

„În aceste vremuri este esenţial să fii rapid în livrarea unui produs către piaţă. Când vine vorba de low-code, viteza de implementare şi bugetul – care e mai mic decât în cazul soluţiilor tradiţionale de dezvoltare, te ajută să lansezi repede un produs care e adaptat nevoilor tale. Când alegi să dezvolţi cu ajutorul low-code îţi poţi crea propriile procese, proceduri, dar şi fluxuri interne de lucru, astfel că ai încă un factor diferenţiator faţă de concurenţă. Acesta a fost unul dintre criteriile necesare şi pentru proiectul dezvoltat pentru Trend. Evolution Journey e o platformă gândită intern, discutată, dezvoltată şi implementată cu echipa – e astfel 100% personalizată conform opţiunilor pe care vrea să le ofere utilizatorilor”, a spus Alex Agapie, head of delivery şi onboarding în cadrul Plant an App.

Platforma este construită în jurul filosofiei de a pune la dispoziţia utilizatorilor cursuri de tip E-Learning, resurse de evaluare, coaching şi training, cu scopul de a susţine călătorii continue de învăţare, cu un format al cursurilor dedicat unui transfer rapid de cunoştinţe. Aceasta este implementată integral prin intermediul platformei Plant an App.

Colaborarea dintre Plant an App şi Trend a început în urmă cu un an, iar în doar cinci luni, cu ajutorul tehnologiei low-code şi a platformei Plant an App, a fost dezvoltat un marketplace complet dedicat programelor de învăţare.

„Ce am descoperit noi la Trend în toţi aceşti ani de activitate e că pe măsură ce oferta de cursuri creşte, seamănă tot mai mult cu un supermarket în care ai prea multe lucruri din care să alegi, ceea ce îngreunează procesul de decizie. Astfel, ne-am dat seama că avem nevoie de o altă abordare pentru a-i ajuta pe utilizatorii noştri să aleagă cursurile potrivite pentru ei. În acest context, colaborarea cu Plant an App ne-a ajutat considerabil să livrăm acest produs într-un timp foarte scurt. Am reuşit să transformăm o idee într-un proiect complex cu un cost mai scăzut. Prin folosirea tehnologiei low-code, Plant an App ne-a ajutat să reducem timpul necesar livrării şi să colectăm rapid feedback de la utilizatori, ca să vedem ce putem îmbunătăţi. Mai mult, această platformă ne oferă capacitatea de a implementa iteraţii şi de a dezvolta funcţionalităţi suplimentare”, a spus Cătălin Vasile, head of sales & customer experience practice în cadrul Trend.

Platforma Evolution Journey a fost dezvoltată în două luni cu funcţionalităţile necesare, iar integrarea uneltelor de la diverşi parteneri ai Trend a dus la extinderea termenului de livrare către cinci luni. Din martie 2021, aceasta e activă pentru cursanţi.

„Demersul Trend de a asigura cursuri atât în format offline, cât şi online are în vedere trei faze de implementare. Primul pas presupune trecerea cursanţilor printr-un sistem de evaluare care să stabilească nivelul la care sunt. Apoi, un coach îi ajută să-şi definească scopurile pe care le au în ceea ce priveşte cariera. Cel de-al treilea pas presupune aplicarea teoriei din cursuri în activitatea propriu-zisă. Implementarea a implicat capacitatea de a construi platforma, de a o valida cu utilizatorii, de a colecta feedback şi de a-l implementa. Astfel, în cele din urmă, s-a dorit să rezulte o platformă conform cererii. În acest context, capacitatea Plant an App de a oferi infrastructura acestui proces a dus la acest parteneriat.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO