Business Hi-Tech

Start-up-ul local Plant an App vrea să atragă o finanţare de 2 mil. dolari

Start-up-ul local Plant an App vrea să atragă o...

Autor: Ioana Nita

25.02.2020, 00:00 130

Plant an App, o companie românească specializată în low-code, care a dezvoltat o platformă pentru crearea de aplicaţii dedicate companiilor, şi-a propus să atragă o finanţare de până la 2 milioane de euro, start-up-ul fiind selectat de curând în cadrul acceleratorului de business „500 Startups“ din San Francisco (SUA). Plant an App participă astfel, alături de alte 28 de startup-uri din întreaga lume, specializate preponderent în tehnologie, la programul „500 Startups“, care va dura în total 4 luni. Acesta se va încheia cu „Demo Day“ pe 19 martie, când Plant an App va susţine un pitch în faţa a peste 600 de investitori de renume din Silicon Valley. 

În ediţia curentă a acceleratorului din San Francisco, Plant an App este singurul startup din România, iar produsul cu care participă este o platformă de low-code, cu ajutorul căreia echipele de IT pot crea mai uşor aplicaţii complexe sau chiar prototipuri simple, accelerând procesul de digitalizare a companiilor de până la 20 de ori.

Echipa din Silicon Valley este formată din Bogdan Liţescu, CEO & Founder, Alex Gavril, CMO şi Radu Niculcea, customer succes manager, în timp ce echipa din România lucrează în continuare la dezvoltarea de noi funcţionalităţi ale platformei. 

„Doar 1% dintre companiile care aplică la 500 Startups în San Francisco sunt acceptate în program. Pentru noi a fost în primul rând o validare a viziunii, a produsului, a echipei şi a pieţei. Oportunităţile care se deschid sunt imense. Suntem în inima hub-ului global de tehnologie. Ce urmează pentru noi este ridicarea unei runde de investiţii, extinderea biroului de vânzări din SUA, parteneriate şi dezvoltarea în continuare a unui produs revoluţionar“, a declarat Bogdan Liţescu, CEO Plant an App.

Prin prezenţa la accelerator, Plant an App şi-a extins portofoliul de clienţi, adăugând companii din Africa, Statele Unite ale Americii sau Europa şi vizează deschiderea unui birou în SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO