Business Hi-Tech

Start-up-ul local Remote Stories: Lucrăm la dezvoltarea unei aplicaţii software pentru job-uri la distanţă

Amalia Ştefan şi Mara Eliza Barză (dreapta), fondatoarele Remote Stories

Amalia Ştefan şi Mara Eliza Barză (dreapta), fondatoarele Remote Stories

Autor: Ioana Niţă

02.04.2020, 08:00 358

Start-up-ul a investit până acum circa 70.000 euro pentru lansarea platformei remote-stories.com

Remote Stories, un start-up înfiinţat la finalul anului trecut de către Amalia Ştefan şi Mara Eliza Barză, dedicat conceptului de muncă la distanţă (remote work) lucrează în prezent la dezvoltarea unei aplicaţii software pentru joburi remote. Aceasta vine în completarea platformei online remote-stories.com, care abordează conceptul “remote work” dintr-o multitudine de perspective – de la  sfaturi pentru munca de la distanţă de acasă (work from home), sau din alte locaţii, recomandări pentru locaţii adaptate activităţii remote, adaptarea spaţiului de acasă pentru munca remote, instrumente potrivite pentru munca de la distanţă şi workshop-uri dedicate companiilor care vor să lucreze cu o parte sau cu toţi angajaţii de la distanţă.

“Din ce în ce mai multe companii îşi dau seama că angajaţii sunt mai productivi când lucrează remote. Companiile vor renunţa parţial la spaţiile de birouri costisitoare şi vor redirecţiona banii către angajaţi sub formă de traininguri, noi specializări. Adică investiţii în dezvoltarea profesională şi personală a angajaţilor. Se estimează că numărul persoanelor care vor lucra remote după această perioadă (pandemia cu noul tip de coronavirus – n. red.) va creşte cu aproximativ 30-50%”, a declarat pentru ZF Mara Eliza Barză, cofondatoare a Remote Stories, alături de Amalia Ştefan. Ambele lucrează deja de ani buni de la distanţă, Amalia Ştefan având o experienţă de peste 17 ani în turism şi tehnologie pentru industria ospitalităţii, iar Mara Eliza Barză, o experienţă peste zece ani în comunicare şi PR, din care şase ani pe cont propriu.

De la ideea proiectului din septembrie 2019 şi până în prezent, fondatoarele Remote Stories au investit în total circa 70.000 euro.

“Din momentul în care am început să alocăm timp şi să lucrăm efectiv la proiectul Remote Stories, respectiv septembrie 2019, am investit estimativ 70.000 euro, sumă ce include orele noastre de muncă, realizarea site-ului şi investiţii în promovare. În acest moment”, departamentul IT lucrează intens pentru realizarea unei aplicaţii software pentru joburi remote”, a menţionat Amalia Ştefan.

Pentru secţiunea de joburi remote din cadrul platformei, fondatoarele Remote Stories au gândit un model de business pe bază de abonament şi de comision pentru companiile care vor lista joburi la distanţă în platformă. Totodată, start-up-ul va monetiza şi susţinerea workshop-urilor online şi offline, campaniile de promovare pentru locaţii de unde se poate lucra - hoteluri, cafenele, restaurante, şi pe care fondatoarele le vor testa şi face recenzii.

“Pentru început estimăm un trafic de 800-1.500 utlizatori unici pe zi, iar ca rat de retenţie a celor care vizitează remote-stories.com şi se abonează la newsletter, estimaâm un procent de 15-20%”, a precizat Amalia Ştefan.

În ceea ce priveşte obiectivele propuse pentru anul acesta, start-up-ul Remote Stories se axează în principal pe finalizarea aplicaţiei pentru joburi remote.

“Ne dorim ca în 2020 şi 2021 să investim în marketing, promovare, şi dezvoltare, iar din 2022 proiectul să devină profitabil”, a punctat ea.

Potrivit unui sondaj realizat de OwlLabs în 2019 pe un eşantion de 3.028 de angajaţi din întreaga lume de pe 6 continente, circa 56% dintre companiile globale permit munca la distanţă, iar 16% dintre ele sunt complet remote. De asemenea, aproape 70% dintre millennials vor să muncească remote, iar angajaţii care lucrează de la distanţă cel puţin o dată pe lună sunt cu 24% mai productivi decât cei care nu lucrează remote. Acestea sunt însă datele de dinainte de criza cauzată pandemia cu noul tip de coronavirus, în care majoritatea angajaţiilor sunt nevoiţi să lucreze acum de acasă, model de lucru care s-ar putea aplica şi după terminarea acestei perioade atipice.  

“De la prevenirea pandemiei până la uşurarea hiperurbanizării, companiile încep uşor să recomande lucrul de acasă făcând primul pas către a deveni companii hibride. Deci, nu este surprinzător să vedem că Forumul Economic Mondial indică companiilor să ofere flexibilitate la locul de muncă. Cu siguranţă după ce se va sfârşi pandemia COVID mai multe companii care credeau că este imposibil ca angajaţii lor să fie productivi lucrând remote vor vedea toate beneficiile”, a subliniat Mara Eliza Barză.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO