Business Hi-Tech

Start-up-ul local Vatis Tech a ajuns la o evaluare de 4 milioane de euro după o rundă nouă de 650.000 euro. „Anul acesta vrem să ajungem la venituri anuale recurente de minimum 500.000 euro sau chiar un milion de euro.“

Alexandru Nicolae Topală, Adrian Ispas şi Emanuel Ioan Nazar (dr.) au început proiectul Vatis Tech în primăvara anului 2020, chiar în perioada izbucnirii pandemiei.

Alexandru Nicolae Topală, Adrian Ispas şi Emanuel Ioan Nazar (dr.) au început proiectul Vatis Tech în primăvara anului 2020, chiar în perioada izbucnirii pandemiei.

Autor: Ioana Nita

11.01.2023, 00:06 860

Vatis Tech, start-up-ul local care a creat o tehnologie de recunoaştere vocală bazată pe inteligenţă artificială, a ajuns la o evaluare de peste 4 milioane de euro după ce a reuşit să atragă o a doua rundă de finanţare în valoare de 650.000 euro. La noua rundă au participat investitorii deja existenţi: fondurile Early Game Venture şi Sparking Capital şi Mălin Ştefănescu ca angel investor, cărora li s-au alăturat şi alţi investitori privaţi. Per total, Vatis Tech a ajuns astfel la investiţii de 850.000 euro. Noile fonduri obţinute vor permite start-up-ului să accelereze vânzările în România pentru o cotă de piaţă mai mare, dar şi să îşi extindă operaţiunile pe cel puţin încă o piaţă europeană.

„În primul trimestru al acestui an ne aşteptăm la o creştere a veniturilor de două cifre, iar per total în 2023 vrem să ajungem la venituri anuale recurente de minimum 500.000 euro sau chiar un milion de euro. Vrem să ne extindem pe mai multe pieţe europene, iar Germania, Spania şi Franţa sunt pe lista scurtă. În Germania vom ieşi în curând şi cu o versiune beta de tehnologie de transcriere şi cu un update pe engleză. Anul acesta o să abordăm mult o strategie de internaţionalizare şi vom construi un sistem de distribuţie prin parteneri in România“, a declarat pentru ZF Adrian Ispas, cofondator şi CEO al Vatis Tech, care sunt planurile start-up-ului pentru anul curent.

Pentru dezvoltarea pe plan intern, Vatis Tech a semnat acorduri cu mai mulţi parteneri printre care Vodafone România, GBC, Sofmedica Group, Gama IT, Kontron Services Romania, Wolters Kluwer, Blue Note sau Synaptic SBS. Cu ajutorul acestor parteneri vor fi iniţiate în primul trimestru al anului o serie de proiecte pilot în diferite industrii (servicii medicale, call center, servicii juridice). În prezent, peste 20 de companii lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech printre care Klarmedia, Unicredit, Voyo, The Vast and Curious sau Termene.ro.

Tehnologia de recunoaştere vocală creată de Vatis Tech concurează la nivel de acurateţe cu tehnologiile giganţilor globali precum Google şi Microsoft. „În acest moment, raportul de acurateţe al Vatis Tech pe limba română depăşeşte în medie 95% în timp ce la Google sau Microsoft sunt în zona de 85% acurateţe“, susţin reprezentanţii Vatis Tech.

De la lansarea tehnologiei sale de recunoaştere vocală, Vatis Tech a depăşit 3,1 milioane de minute transcrise.

Compania a lansat recent noi modele de transcriere pentru domenii cu termeni foarte specifici, precum cel medical sau juridic, dar şi pentru un sector economic cu nevoi uriaşe de transcriere, cel al call centerelor.

Progresele tehnologice realizate de Vatis Tech în ultimul an de zile permit tuturor companiilor, fie ele private, fie instituţiilor guvernamentale, să automatizeze mai mult ca niciodată procese şi fluxuri întregi de date audio obţinând astfel eficientizarea costurilor, timpi de răspuns mult mai buni la nevoile clienţilor, extragere de informaţii cheie în timp real dar şi generarea de noi surse de venit.

Pentru a folosi tehnologia Vatis Tech, un utilizator trebuie doar să-şi facă un cont online pe https://vatis.tech/ şi să încarce fişierele audio sau video pe care le doreşte transcrise. Perioada de testare gratuită include 1 oră de conţinut audio sau video. Ulterior, serviciul de transcriere se poate achiziţiona pe baza unui abonament, începând de la preţul de 5 euro/oră de conţinut şi ajungând la 1 euro/oră pentru integrarea prin API.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro