Business Hi-Tech

Start-up-ul medtech Xvision a atras o finanţare de 1 mil.euro de la bValue şi alţi şapte investitori, pentru a susţine extinderea pe pieţele externe

Start-up-ul medtech Xvision a atras o finanţare de 1...

Autor: Roxana Rosu

13.01.2022, 10:24 227

XVision, platforma medicală bazată pe algoritmi de inteligenţă artificială, care dezvoltă produse pentru a-i sprijini pe medicii radiologi în analiza şi interpretarea imaginilor medicale, obţine un milion de euro într-o rundă de finanţare de tip seed, cu aportul fondului de venture capital bValue ca Lead Investor şi a încă şapte investitori din România şi Polonia.

Astfel, fondurile au fost acordate de GapMinder VC, RocaX, Cleverage, Growceanu, Cristian Pop ca angel investor, iar din Polonia de ResQMed şi Marek Dziubinski.

”Runda pe care am ridicat-o este extrem de importantă din punct de vedere strategic. XVision este într-un punct în care produsul şi-a dovedit utilitatea în practică, iar acum este momentul să începem să ne extindem mai departe de Europa Centrala şi de Est, zonă cu care suntem familiari. Astfel, vom folosi fondurile atât pentru a grăbi accesarea pieţelor din vestul Europei, cât şi pentru dezvoltarea produselor existente şi a unora noi”, a declarat Ştefan Iarca, Co-founder & CEO XVision.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO