Business Hi-Tech

Start-up-ul Ogre AI, care furnizează soluţii pentru sectorul energetic, a ridicat o finanţare de 2 mil. euro. Matei Stratan, fondator Ogre AI: „Obiectivul este de a scala businessul la nivel global”

Matei Stratan, fondator al Ogre AI.

Matei Stratan, fondator al Ogre AI.

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.02.2022, 11:29 454

Ogre AI, start-up specializat în furnizarea de soluţii pentru sectorul energetic, bazate pe machine learning şi artificial intelligence (AI), anunţă finalizarea unei runde de investiţii în valoare de 2 milioane de euro, condusă de Early Game Ventures (EGV), cu participarea fondului de venture capital londonez MMC şi a unor investitori business angel internaţionali, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„(...) Obiectivul nostru, ca echipă, este de a scala acest business la nivel global", a spus Matei Stratan, fondator al Ogre AI.

Start-up-ul Ogre AI oferă o tehnologie care are capacitatea de a prognoza generarea de energie, consumul, pierderile tehnologice şi comerciale din reţea şi diferite anomalii în sistem. Echipa Ogre AI lucrează totodată la crearea unui sistem inovator de prognoză a preţurilor din energie care va ajuta la luarea de decizii, bazate pe informaţii concrete, atât la nivel de management de reţele energetice, cât şi la nivel de tranzacţionare.

„Când am evaluat Ogre AI am decis să ne implicăm: oportunitatea de piaţă este clară, echipa este capabilă să execute planul de business asumat, tehnologia este solidă şi scalabilă global. Suntem bucuroşi să conducem această primă rundă de finanţare," a spus Radu Stoicoviciu, Partener EGV.

Andrei Dvornic, director MMC Ventures, a adăugat că „pentru a atinge obiectivele climatice globale, lumea va trebui să accelereze semnificativ investiţiile în tranziţia energetică. Suntem încântaţi să sprijinim o echipă talentată care construieşte produse de prognoză necesare pentru a gestiona pieţele globale de energie tot mai volatile. Tehnologia Ogre AI aduce îmbunătăţiri în  managementul riscurilor şi în eficienţa operaţională în acest domeniu şi permite astfel organizaţiilor să investească mai mult capital în energie curată.”

De asemenea, industria energiei este în pragul unei noi ere, fiind deja supusă unei multitudini de provocări care determină o transformare spectaculoasă a acestui sector, au mai transmis reprezentanţii Ogre AI. Astfel, tranziţia, influenţată în principal de modificările legislative, aduce multe schimbări şi pune presiune pe jucătorii din piaţă.

„Vorbim tot mai mult despre trecerea de la combustibilii fosili la surse de energie regenerabilă, e-mobilitate, creşterea impactului prosumatorilor în acest domeniu şi, mai nou, volatilitatea preţurilor la energie. În acelaşi timp, digitalizarea s-a dovedit un factor-cheie de succes pentru companiile din domeniul energetic, iar exploatarea la maximum a potenţialului tehnologiilor actuale precum ML sau AI devine obligatorie pentru a obţine excelenţă operaţională şi pentru a reduce riscurile acestei tranziţii.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO