Business Hi-Tech

Start-up-ul Oveit, care dezvoltă o soluţie de live stream shopping, vrea să strângă 400.000 euro pe SeedBlink.com: Obiectivul este să susţinem creşterea şi să atragem la finalul anului o investiţie de tip Serie A, de peste 3 mil. dolari

Mihai Drăgan, COO şi co-fondator Oveit

Mihai Drăgan, COO şi co-fondator Oveit

Autor: Cristina Bellu

18.01.2021, 09:45 1231

Oveit, compania care a adus în România conceptul live stream shopping, prin soluţia tehnologică proprie, deschide o rundă de finanţare de tip SAFE pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink, prin care îşi propune să atragă 400.000 de euro de la investitori privaţi interesaţi de tehnologie, dar şi persoane particulare care dispun de capital pe care urmăresc să-l investească în startup-uri tehnologice cu potenţial mare de creştere şi scalare.

”Capitalul ridicat în această rundă de finanţare, singura listare publică până la un eventual IPO, ne va ajuta să susţinem creşterea accelerată de până acum şi ne va consolida eforturile de atragere a unei investiţii de tip Serie A, pe care o preconizăm spre finalul anului, la o valoare estimată între 3 şi 5 milioane de dolari”, spune Mihai Drăgan, COO şi co-fondator Oveit.

Investiţia curentă de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), pe care compania vizează să o atragă, are un discount de 32% şi reprezintă o oportunitate pentru investitorii individuali care pot participa cu tichete de o valoare minimă de 2.500 de euro.

Campania de pe SeedBlink demarează pe 21 ianuarie şi durează 30 de zile.

Mihai Drăgan şi Andrei Ştefan, fondatorii start-up-ului, vor să extindă operaţiunile pe piaţa din Statele Unite, unde Oveit activează deja de 3 ani, în Austin, Texas, şi deţine un portofoliu solid de clienţi.

Planurile Oveit în următorii 5 ani sunt ca soluţia dezvoltată, care aduce experienţa cumpărăturilor offline în mediul digital, să devină o platformă lider în tehnologie şi alegerea principală a retailerilor care vor să ofere o experienţă inovatoare şi interactivă pentru consumatori.  

“Urmărim Oveit de câţiva ani, fiind mereu uimiţi de realizările celor doi fondatori. Am apreciat succesul lor de până în pandemie aşa cum apreciem şi noua linie de business Streams.live, cu care au planuri mari. Indiferent de volatilitatea vremurilor, o echipă de calitate se adaptează, inovează şi găseşte drumul către succes. Ne bucurăm să putem pune şi noi umărul la acest parcurs”, adaugă Andrei Dudoiu, CEO SeedBlink.

Fondatorii au întrevăzut în pandemie un context favorabil pentru creşterea cumpărăturilor live interactive. Cererea a venit cu preponderenţă dinspre generaţiile tinere - Gen Z şi Millennials care preferă o interacţiune directă, personală şi interactivă cu brandul atunci când cumpără online, apreciind experienţele aproape la fel de mult ca produsele pe care le cumpără. Este o schimbare a comportamentului de consum la nivel global.

”Este cea mai mare schimbare din comerţ din ultimii 70 de ani. Amazon are 15 ani de activitate, cineva va fi lider şi pe live stream shopping, iar noi vom fi printre ei, cu produsul Streams.Live. Ne bazăm pe o tehnologie stabilă şi puternică. Avem în spate experienţa solidă şi rezultatele internaţionale pe global tech cashless payments şi punctele de distribuţie din toate pieţele strategice - SUA, Asia prin Japonia, Europa prin UK şi Irlanda, şi Africa prin Africa de Sud. Ne plasăm pe segmentul B2B, pe o piaţă globală de 250 miliarde de dolari în 2020, în creştere estimată până la 1 trilion de dolari în 2023,” adaugă Mihai Drăgan.

Piaţa de Live Stream Shopping are un potenţial imens şi este previzionată să ajungă de la 1 miliard de dolari în 2019 la 320 de miliarde de dolari în 2023, doar în Statele Unite, şi la 474 de miliarde de dolari în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO