Business Hi-Tech

Start-up-ul R-CREATE dezvoltă împreună cu Fepra Internaţional, activ pe piaţa deşeurilor de ambalaje, o platformă prin care pune la dispoziţie jucătorilor din industria de comerţ electronic ambalaje reutilizabile pentru colete

Start-up-ul R-CREATE dezvoltă împreună cu Fepra...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.11.2020, 13:52 128

Start-up-ul local R-CREATE, care dezvoltă o platformă technologică de economie circulară prin care le va pune la dispoziţie jucătorilor din industria de comerţ electronic ambalaje reutilizabile pentru colete, a încheiat un parteneriat strategic cu Fepra International, una dintre organizaţiile lider de transfer al responsabilităţilor în domeniul ambalajelor, pentru dezvoltarea şi aplicarea pe scară largă a soluţiilor de economie circulară.

„Economia circulară este zona de unde va veni următoare schimbare de paradigmă economică în următorii ani. Interesul consumatorilor pe de o parte, dar şi constrângerile tot mai stricte aduse de Uniunea Europeana pentru limitarea efectelor asupra mediului, pun tot mai multă presiune pe actorii economici, accelerând tranziţia spre procese sustenabile. FEPRA este un pionier în această privinţă, iar noi ne dorim să completăm gama de soluţii disponibile pentru mediului economic cu soluţiile noastre digitale, ce încurajează procese tip <reuse>”, a spus Linda Vasilescu, fondator R-CREATE.

Parteneriatul implică dezvoltarea unei platforme digitale comune de economie circulară, care asigură urmărirea şi eficienţa resurselor fizice în fluxurile logistice, campanii de comunicare pentru promovarea beneficiilor unui consum ecologic şi sustenabil, precum şi crearea unui serviciu tip reuse de către R-CREATE, personalizat pentru clienţii FEPRA, conform informaţiilor transmise de companie.

Platforma digitală va oferi soluţii de reducere a impactului asupra mediului atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice care doresc să adopte un comportament responsabil şi să îşi reducă amprenta de carbon.

„Colaborarea cu R-CREATE reprezintă un pas firesc în evoluţia portofoliului nostru de servicii, care acum va include şi soluţii de reutilizare pentru ambalajele puse pe piaţă de producătorii şi importatorii români”, a spus Ionuţ Georgescu, Director General al FEPRA.

Obiectivul platformei este stimularea schimbării de paradigmă din economia locală şi mondială, prin trecerea de la o societate de consum către o societate responsabilă în alocarea şi utilizarea resurselor, cu ajutorul măsurilor şi soluţiilor de reutilizare şi reducere a ambalajelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO