Business Hi-Tech

Start-up-ul românesc Bunnyshell, care construieşte tehnologie pentru infrastructura cloud, a ridicat o finanţare de 1,1 mil. euro condusă de Early Game Ventures, care susţine accelerarea expansiunii pe pieţe internaţionale

Alin Dobra, fondator şi CEO al Bunnyshell

Alin Dobra, fondator şi CEO al Bunnyshell

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.05.2021, 10:50 273

Start-up-ul local Bunnyshell, specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud, a ridicat o finanţare în valoare de 1,1 milioane de euro, într-o rundă de investiţii condusă de fondul de investiţii local Early Game Ventures (EGV).

„Această nouă rundă de finanţare ne permite să accelerăm expansiunea pe pieţele internaţionale şi dezvoltarea reţelei de parteneri la nivel global”, a spus Alin Dobra, fondator şi CEO al Bunnyshell.

Compania construieşte tehnologie pentru infrastructura de cloud, permiţând clienţilor săi să instaleze, monitorizeze şi scaleze automat aplicaţii în cloud.

„În contextul digitalizării accelerate, atenţia la procesele Dev Ops şi nevoia de soluţii orientate către programatori a crescut foarte mult. La nivel de infrastructură sunt multe piese în mişcare: configurarea de noi servere, politici de securitate, back-up. Ceea ce generează complexitate şi creşte probabilitatea ca performanţa aplicaţiilor să fie afectată. Bunnyshell ajută companiile să automatizeze procesele Dev Ops şi să gestioneze aplicaţii şi infrastructuri în cloud prin doar câteva click-uri, fără nevoia de specialişti”, a explicat CEO-ul companiei.

Dan Călugăreanu, partener Early Game Ventures a menţionat că cererea de oameni calificaţi în administrarea de sisteme (dev ops) „a explodat” în perioada pandemiei, când toate companiile au fost nevoite să îşi accelereze digitalizarea şi să îşi construiască infrastructura de cloud.

„Tehnologia Bunnyshell democratizează accesul la cloud şi face instalarea şi administrarea de servere facilă pentru oricine. Am fost, suntem şi vom fi alături de echipa Bunnyshell la următoarele runde de finanţare”, a adăugat Dan Călugăreanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO