Business Hi-Tech

Start-up-ul Synaptiq a încheiat o rundă de finanţare în valoare de 665.500 euro, peste suma ţintită

Start-up-ul Synaptiq a încheiat o rundă de finanţare...

Autor: Ioana Nita

Start-up-ul medtech Synaptiq, care dezvoltă o soluţie software ce eficientizează tratarea cancerului, a încheiat recent o rundă de finanţare în valoare totală de 665.500 euro, din care 440.000 euro au venit de la Fortech Investments (investitor principal) şi investitorii iniţiali. Restul banilor au fost atraşi de pe platforma de equity crowdfunding Seedblink, unde start-up-ul a reuşit să depăşească suma vizată de 160.000 euro, obţinâ­nd în plus 65.500 euro până la încheierea campaniei pe data de 8 mai. Astfel, echipa Synaptiq şi-a depăşit ţinta totală de 600.000 euro pentru runda de finanţare de tip seed pe care a avut-o în derulare. Înainte de această rundă de finanţare, proiectul Synaptiq era evaluat la 4,8 milioane de euro.

În 2021, echipa Synaptiq a reuşit să ia o primă finanţare în valoare de 250.000 euro de la fondurile de investiţii Cleverage şi GapMinder şi de la antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate. Iar anul trecut, start-up-ul a reuşit să obţină şi un grant în valoare de 158.000 euro de la fondul norvegian Innovation Norway. Mediq, soluţia software dezvoltată de Synaptiq, se bazează pe prelucrarea datelor cu ajutorul inteligenţei artificiale şi este proiectată şi dezvoltată în colaborare cu medici şi clinici de renume cu scopul de a-i ajuta pe radioterapeuţi să identifice, să contureze şi să diagnosticheze într-un timp extrem de scurt tumorile şi organele la risc în cadrul tratamentelor de radioterapie. Start-up-ul testează în prezent soluţia având opt contracte cu clinici diferite din România.

Pe termen mediu, planurile Synaptiq vizează extinderea pe pieţele europene şi pe cea din SUA, procesul de licenţiere pentru comercializare fiind estimat să se încheie în al treilea trimestru al acestui an pentru Europa şi în primul semestru din 2024 pentru SUA. Recent, echipa Synaptiq, absolventă a programului de accelerare InnovX-BCR, şi-a prezentat proiectul în cadrul SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO