Business Hi-Tech

Start-up-ul Synaptiq din Cluj-Napoca a strâns o rundă de finanţare de aproape 600.000 euro

Diana Andriţchi, cofondator si chief business officer Synaptiq.

Diana Andriţchi, cofondator si chief business officer Synaptiq.

Autor: Ioana Nita

20.04.2023, 16:45 243

♦ Echipa Synaptiq a fost aleasă pentru a-şi prezenta proiectul în cadrul SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite.

Start-up-ul medtech Synaptiq, care dezvoltă o soluţie software ce eficientizează tratarea cancerului, a atras o investiţie de 440.000 euro de la Fortech Investments (in­ves­titor principal) şi investitorii iniţiali, plus 155.500 euro pe platforma de equity crowd­funding Seedblink, într-o rundă de finanţare ce vizează o sumă totală de 600.000 euro. Campania de pe Seedblink este activă până pe 8 mai, timp în care start-up-ul poate depă­şi ţinta propusă de 160.000 euro, limita ma­ximă fiind 300.000 euro. Înainte de această rundă de finanţare, proiectul Synaptiq era evaluat la 4,8 milioane de euro.

În 2021, echipa Synaptiq a reuşit să ia o primă finanţare în valoare de 250.000 euro de la fondurile de investiţii Cleverage şi GapMinder şi de la antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate. Iar anul trecut, start-up-ul a reuşit să obţină şi un grant în valoare de 158.000 euro de la fondul norvegian Inno­vation Norway. Mediq, soluţia software dezvoltată de Synaptiq, se bazează pe prelucrarea datelor cu ajutorul inteligenţei artificiale şi este proiectată şi dezvoltată în colaborare cu medici şi clinici de renume cu scopul de a-i ajuta pe radioterapeuţi să identifice, să contureze şi să diagnosticheze într-un timp extrem de scurt tumorile şi organele la risc în cadrul tratamentelor de radioterapie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro