Business Hi-Tech

Start-up-ul Synaptiq obţine după o competiţie derulată de Techcelerator o rundă de finanţare de 250.000 de euro

Start-up-ul Synaptiq obţine după o competiţie derulată de Techcelerator o rundă de finanţare de 250.000 de euro

Autor: Adrian Seceleanu

20.10.2021, 00:02 285

Synaptiq, startup românesc din Cluj-Napoca care creşte performanţa serviciilor medicale dezvoltând soluţii bazate pe inteligenţă artificială (AI) pentru delimitarea tumorilor şi a organelor care prezintă risc, a închis o rundă de finanţare de 250.000 de euro cu participarea fondului de investiţii GapMinder VC prin acceleratorul de business Techcelerator, Cleverage VC şi o serie de angel investors, mai exact antreprenorii Daniel şi Ioan Istrate.

Compania Synaptiq a fost fondată de Dragoş Duşe, Mihai Căta, Mohsin Raza, Roxana Săbău şi Diana Adriţchi. Întreaga echipă este formată din ingineri ori specialişti în business, cu studii şi doctorate la facultăţi din ţară şi străinătate, precum Universitatea din Bucureşti, Amsterdam, Münich, Bristol şi Heidelberg. Cu finanţarea primită, Synaptiq va continua activitatea de cercetare şi dezvoltare pentru a elabora versiunea finală a produsului Mediq, va aloca resurse studiului clinic necesar pentru a obţine acreditarea la nivel european şi va investi în demersurile de comercializare a software-ului. Adrian Seceleanu

În plus, aceste resurse au făcut posibilă extinderea echipei Synaptiq la zece membri de experţi cu experienţă solidă în institute de specialitate din Germania şi Olanda.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO