Business Hi-Tech

Start-up-ul Voxa a lansat oficial aplicaţia de cărţi audio şi electronice în limba română

Cătălin Meşter, cofondator şi CEO al Voxa

Cătălin Meşter, cofondator şi CEO al Voxa

Autor: Ioana Nita

09.11.2021, 00:01 260

Start-up-ul local Voxa (fost Storis), care vrea să devină Netflixul cărţilor în format audio şi electronic din România, a lansat oficial pe piaţă aplicaţia cu acelaşi nume prin intermediul căreia utilizatorii au acces la audiobookuri, e-bookuri şi podcasturi în limba română. Serviciul s-a lansat cu un portofoliu de 1.770 de ore de audiobookuri şi peste 200.000 pagini de e-bookuri în limba română, dar include în plus şi titluri în limba engleză. „După multe luni de efort susţinut, o listare şi obţinerea de finanţare, negocieri continue pentru un portofoliu cât mai bogat de titluri, dar şi un maraton de mii de ore de înregistrări, serviciul Voxa devine accesibil publicului din România şi deschide, oficial, piaţa de consum digital de carte“, a declarat Cătălin Meşter, cofondator şi CEO al Vox. 

„Suntem doar la debutul călătoriei noastre ce are, ca puncte-cheie, experienţa de utilizare, design-ul şi calitatea conţinutului. România este punctul nostru de pornire, iar serviciul, dezvoltat 100% local, va creşte, an de an, ca prezenţă internaţională”, a adăugat el. 

Start-up-ul a fost înfiinţat anul acesta, iar până acum a reuşit să atragă în total o finanţare de 500.000 euro, din care 300.000 euro au fost obţinuţi încă de la început de la Editura Litera. Până în prezent, echipa Voxa a reuşit să semneze în total parteneriate cu 16 edituri pentru a aduce utilizatorilor un portofoliu consistent de titluri - ficţiune, cărţi pentru copii, o colecţie impresionantă de autori români, cărţi de dezvoltare personală şi business. Recent, start-up-ul a semnat  şi cu un distribuitor internaţional care va aduce în platformă zeci de mii de audiobooks şi e-books în limba engleză, ca parte a strategiei de extindere a conţinutului.

Aplicaţia Voxa este disponibilă pe smartphone-urile şi tabletele cu Android şi iOS, iar printre sutele de titluri de audiobook-uri disponibile în limba română, se numără şi „ Gândeşte ca un călugar”, de Jay Shetty, în lectura lui Mihai Călin, „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides, în lectura lui Şerban Pavlu, „Marele Gatsby”, de F. Scott Fitzgerald, în lectura lui Florin Piersic Jr., „Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea, „Ferma animalelor”, de George Orwell, în lectura lui Victor Rebengiuc, „Oscar şi Tanti Roz”, de Eric Emmanuel Schmitt, în lectura lui Marius Manole, „Colecţia Disney”, în lectura regretatei Stela Popescu, cu titluri precum Albă ca zăpada, Alladin, Alice în Ţara Minunilor, Bambi, Cartea Junglei, Cenuşăreasa, Doamna şi Vagabondul, Dumbo, Frumoasa şi Bestia, În căutarea lui Nemo, Mica Sirenă, Pinocchio, Pisicile Aristocrate, Povestea Jucăriilor, Ratatouille, Regele Leu, Tinkerbell, Wall-E sau 101 Dalmaţieni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO