Business Hi-Tech

Start-up-urile din Orange Fab au acces la o serie de huburi din România: Susţinem creşterea comunităţilor antreprenoriale locale din cele mai importante centre universitare şi comerciale ale ţării

Start-up-urile din Orange Fab au acces la o serie de...

Autor: Ioana Nita

05.12.2019, 00:00 88

Orange Fab, acceleratorul de start-up-uri din cadrul operatorului telecom Orange, a lansat Hub Pass, un program care le oferă antreprenorilor o mobilitate crescută în cadrul reţelei de parteneri, cu acces la unele dintre cele mai importante huburi de tehnologie din România. Astfel, start-up-urile care fac parte din Orange Fab au acces în prezent în şase huburi din ţară - TechHub Bucharest, Fab Lab din Iaşi, Silicon Forest din Cluj-Napoca, Cowork din Timişoara, Oradea Tech Hub şi Rubik Hub din Piatra Neamţ. În plus, nu doar start-up-urile din cadrul Orange Fab au acces gratuit în cele şase spaţii de co-working din ţară, ci şi membrii celor şase huburi beneficiază de aceleaşi condiţii atunci când călătoresc într-unul din oraşe de pe listă.

„Ne dorim să susţinem creşterea comunităţilor antreprenoriale local, din cele mai importante centre universitare şi comerciale ale ţării. Credem că huburile de tehnologie au puterea de agregator al comunităţii. Prin Hub Pass, creăm o reţea prin care susţinem atât huburile cât şi pe antreprenorii pe care îi găzduiesc, oferindu-le acces la expertiza colegilor noştri şi la cele mai noi tehnologii şi echipamente”, a declarat Monica Obogeanu, startup programs manager în cadrul Orange România. Domeniile pe care programul Orange Fab le are în vedere sunt reţelele 5G şi reţelele viitorului, IoT şi obiecte conectate, smart city şi mobilitate, fintech, smart retail, media şi divertisment, sănătate şi mod de viaţă, oameni şi viitorul locurilor de muncă, educaţie digitală.

Lansat în 2017, programul Orange România de accelerare şi colaborare cu startup-urile, are în total colaborări cu 16 startup-uri. Aceste colaborări s-au concretizat în 3 domenii - soluţii folosite de Orange şi de clienţii săi în colaborări comerciale sau în proiecte pilot, soluţii integrate în portofoliul Orange şi colaborarea în proiecte europene de cercetare şi dezvoltare Horizon 2020 alături de Orange.

Prin Orange Fab, startup-urile primesc acces la cele mai noi tehnologii, susţinere pentru dezvoltarea produselor şi acces reţeaua de distribuţie Orange şi Orange Business Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO