Business Hi-Tech

Start-up-urile din zona greentech se pot înscrie în etapa Seed Stage, parte a programului Romania ClimAccelerator. „Seed Stage se adresează companiilor ce au deja un prototip validat pe piaţă”

Start-up-urile din zona greentech se pot înscrie în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.07.2024, 12:14 48

Impact Hub Bucharest, alături de Raiffeisen Bank România, lansează etapa Seed Stage, parte din programul de accelerare destinat start-up-urilor greentech Romania ClimAccelerator, au transmis reprezentanţii celor două companii. Acceleratorul are două categorii principale: Idea Stage, pentru startupurile în stadiu incipient, care au o idee pentru o afacere în domeniu, şi Seed Stage, adresat companiilor ce au deja un prototip validat pe piaţă

„(...) Raiffeisen Bank este partenerul bancar, care prin soluţii 1:1, a înţeles că drumul către sustenabilitate se parcurge împreună. Ca atare, în proiectele înscrise în ediţia de anul acesta mi-ar plăcea să văd deschidere către punerea la comun a unor resurse pentru creşterea impactului, orientare spre circularitate şi idei care să pună în prim-plan rezolvarea obiectivelor de dezvoltare  durabilă”, a spus Andreea Porojan, CSR & Sustainability Manager, Raiffeisen Bank România.

Romania ClimAccelerator oferă sprijin pentru accelerarea afacerilor care propun soluţii tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deşeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcţii verzi, producţie sustenabilă, transport şi reciclare. Acceleratorul, ajuns la a patra ediţie, beneficiază de suportul şi expertiza EIT Climate-KIC, iniţiativă europeană în domeniul inovaţiei climatice.

„ClimAccelerator consolidează ecosistemul greentech din România şi pune la dispoziţia start-up-urilor implicate resurse precum acces la know-how, reţea extinsă de experţi, investitori, sau chiar posibile surse de finanţare. În cele trei ediţii desfăşurate anterior, programul a primit peste 400 de aplicaţii, au fost accelerate 80 de startupuri verzi din România, iar  finanţarea totală oferită a depăşit 600.000 de euro. ClimAccelerator este locul potrivit în care companiile greentech au oportunitatea să-şi consolideze ideile, să se pregătescă de scalare şi de evoluţie”, a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.

Antreprenorii înscrişi vor partipa la o sesiune online de pitching în 25 septembrie. Doar 10 start-up-uri vor fi selectate pentru Seed Stage. Start-up-urile calificate vor urma un program intensiv de accelerare în perioada octombrie-decembrie 2024. În program sunt incluse sesiuni de dezvoltare a afacerii, oportunităţi de networking cu lideri din ecosistem şi mentori, consultanţă personalizată şi acces la o comunitate extinsă de business.