Business Hi-Tech

Startup-ul Checkout.com obţine o evaluare de 5,5 miliarde dolari şi devine unul dintre cele mai valoroase fintech-uri din Europa

Startup-ul Checkout.com obţine o evaluare de 5,5...

Autor: Alex Ciutacu

22.06.2020, 12:17 590

Procesatorul de plăţi Checkout.com şi-a tripat valoarea la 5,5 miliarde dolari, după o nouă rundă de finanţare care s-a ridicat la 150 milioane dolari, potrivit CNBC.

Fondat în 2012, startup-ul londonez vine o platformă software care le permite businessurilor să proceseze mai uşor plăţi prin intermediul online-ului. Printre competitorii Checkout.com se numără americanii de la Stripe şi olandezii de la Ayden.

Checkout.com a evoluat fără să atragă prea mult atenţia până în 2019, când a atras o rundă de finanţare de 230 miliooane dolari. Tranzacţia de atunci i-a adus statutul „unicorn”, odată cu o evaluare de 2 miliarde dolari.

De atunci, compania a obţinut o creştere semnificativă, întrucât volumele tranzacţionate prin intermediul platformei au crescut cu 250% pe parcursul anului trecut, odată cu identificarea unor clienţi mari precum startup-ul de ridesharing Grab şi platforma de tranzacţionare online Robinhood.

Noua rundă de finanţare a fost condusă de investitorul Coatue, un fond de investiţii cu specific pe tehnologie care a mai susţinut companii precum ByteDance, proprietarul TikTok. În actuala rundă de finanţare au mai participat şi investitorii deja existenţi, printre care se numără Insight Partners, DST Global, Blossom Capital şi fondul suveran din Singapore GIC.

Alături de startup-ul suedez de comerţ online Klarna şi de Revolut, Checkout.com a devenit unul dintre cele mai valoroase startup-uri fintech din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO