Business Hi-Tech

Startup-ul estonian Bolt obţine o evaluare de 1,7 miliarde euro, după o nouă finanţare de peste 100 milioane euro

Startup-ul estonian Bolt obţine o evaluare de 1,7...

Autor: Dorin Oancea

26.05.2020, 13:42 472

Serviciul de ride-hailing Bolt a anunţat marţi că a obţinut 100 de milioane de euro de la firma londoneză de investiţii Naya Capital Management, într-un acord care evaluează rivalul european al Uber la 1,7 miliarde de euro, anunţă Reuters.

Bolt a spus că finanţarea îi va permite să câştige cotă de piaţă într-un sector afectat de COVID-19, deoarece restricţiile au ţinut clienţii acasă, iar rivalii Uber, Lyft şi Ola au redus mii de locuri de munca.

"În următoarele 12-18 luni avem oportunitatea de a câştiga cota de piaţă", a declarat pentru Reuters fondatorul şi directorul executiv Markus Villig, într-un interviu.

În aprilie, Bolt a apelat la guvernul Estoniei, cerând garanţii pentru un credit de 50 de milioane de euro, dar planul a fost abandonat.

"Am înţeles rapid că din partea statului nu există niciun interes şi am îngropat acest plan", a spus Villig.

Bolt oferă, de asemenea, închiriere de scutere şi livrare de produse alimentare. Bolt şi-a extins activitatea de livrare a alimentelor în 15 ţări pe parcursul acestui an, de la patru, în timp ce cererea a crescut.

Bolt, fondat în 2013, are peste 30 de milioane de utilizatori în 35 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO