Business Hi-Tech

Startup-ul InstantSpace a lansat o platformă de rezervări pentru spaţii de evenimente şi a ridicat o investiţie de 500.000 de euro. Compania are în plan lansarea platformei pe piaţa din Israel, în viitorul apropiat

Alex Stănescu, CEO şi Co-Fondator la InstantSpace

Alex Stănescu, CEO şi Co-Fondator la InstantSpace

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.06.2022, 13:05 82

Startup-ul InstantSpace a lansat o platformă de rezervări rapide de spaţii pentru evenimente şi servicii conexe, a atras o nouă rundă de finanţare în valoare totală de 500.000 de euro, condusă de fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV), cu participarea Sparking Capital şi a unor business angels străini, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei evluate la 4 milioane de euro.

„InstantSpace construieşte acum infrastructura digitală pentru industria evenimentelor. Impactul acestei platforme la nivelul organizatorilor şi managerilor de hoteluri va fi extraordinar de puternic. În afara tehnologiei în sine, compania aduce mai multă transparenţă în rezervarea şi organizarea de evenimente, dar şi viteză mare de execuţie şi un confort suplimentar utilizatorilor", a spus Cristian Munteanu, Managing Partner la EGV.

Platforma InstantSpace este conectată direct la sistemele de management hoteliere, care simplifică întregul proces de rezervare a spaţiilor pentru evenimente şi de contractare a serviciilor conexe (catering, închirierea echipamentelor tehnice, cazare etc).

„Conectăm companiile cu un număr mare de hoteluri care pun la dispoziţia lor spaţii pentru evenimente, la preţuri competitive. Utilizarea platformei este foarte facilă, de la selectarea locaţiei până la aflarea preţului pentru fiecare sală şi rezervarea instantanee a celei potrivite, cu întregul pachet de servicii necesare, totul pe o singură factură. Până acum, în acest domeniu (MICE - Meetings, Incentives, Conferences & Events) rezervarea unui astfel de spaţiu presupunea trimiterea unui număr mare de solicitări la fiecare hotel în parte, pas urmat de câteva zile de aşteptare până la primirea tuturor informaţiilor necesare", a spus Alex Stănescu, CEO şi Co-Fondator la InstantSpace.

Planurile reprezentanţilor companiei vizează în continuare lansarea platformei pe piaţa din Israel.

„Suntem entuziasmaţi să lansăm acum platforma instant.space şi să schimbăm pentru totdeauna modul în care industria evenimentelor funcţionează. Dorim să mulţumim în egală măsură fondurilor de investiţii, cât şi investitorilor  individuali care ne-au susţinut încă de la început, dar şi hotelurilor partenere, pentru încrederea în acest business, într-o perioadă nu tocmai propice pentru industria în care activăm“, a spus  Ofir Bar-Noy, Co-Fondator al InstantSpace.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO