Business Hi-Tech

Startup-ul SupplyBlockchain fondat de antreprenorul român Sebastian Cochinescu a furnizat servicii de blockchain pentru cel mai mare exerciţiu medical NATO din istorie, de la Baza Militară Cincu

Startup-ul SupplyBlockchain fondat de antreprenorul...

Autor: Alex Ciutacu

18.04.2019, 15:14 843

Startup-ul SupplyBlockchain, care a fost fondat de românul Sebastian Cochinescu în SUA, a furnizat servicii de blockchain pentru exerciţiul NATO „Vigorous Warrior 19”, desfăşurat în România la începutul lunii aprilie, potrivit unui anunţ al companiei.

„Vigourous Warrios 19” a avut loc la Baza Militară Cincu în primele două săptămâni din luna aprilie şi este considerat a fi cel mai mare exerciţiu medical militar din istoria NATO, cu peste 2.500 de participanţi din 29 de ţari, conform sursei.

Exerciţiul a fost organizat de către Centrul de Excelenţă Militară Medicală al NATO şi Ministerul Apărării Naţionale, iar în cadrul acestuia au fost stimulate peste 1.000 de scenarii în care ar fi necesară intervenţia echipajelor medicale din structurile militare NATO.

„A fost o onoare să punem la dispoziţia Armatei Române şi a Centrului de Excelenţă Militară Medicală al NATO soluţia noastră adresată structurilor militare şi de securitate naţională, mai ales că suntem printre primele proiecte la nivel mondial în care tehnologia blockchain este folosită într-un context militar. Succesul acestui proiect se datorează atât deschiderii spre inovaţie a factorilor competenţi din cadrul MApN, cât şi operativităţii personalului militar de pe teren, implicat în acest exerciţiu de proporţii”, spune Sebastian Cochinescu, CEO al companiei SupplyBlockchain.

Sebastian Cochinescu a fost premiat la finalul anului trecut în cadrul concursului PatriotFest pentru proiectul SupplyBlockchain.

Acesta a fost unul dintre primele proiecte la nivel mondial în care NATO a utilizat tehnologia blockchain.

Compania SupplyBlockchain a fost fondată în 2018 în SUA şi furnizează soluţii pentru clienţi din industriile de transport, logistică şi distribuţie marfă, precum şi în industria farmaceutică pentru trasabilitatea produselor.

Soluţiile blockchain prind avânt în România, antreprenorul român Radu Timiş alegând această tehnologie într-un proiect implementat de compania românească Modex, ţintind trasabilitatea produselor.

Mai mult, companiile din Big Four oferă consultanţă pe astfel de soluţii, în timp ce jucători din sistemul bancar precum BCR lucrează la implementarea acestei tehnologie în anumite procese.

La nivel mondial tehnologia blockchain deja schimbă piaţa serviciilor de plăţi electronice şi de transfer de bani, oferind variante mai rapide, securizate într-un mod diferit. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO