Business Hi-Tech

Startup-urile interesate pot aplica la primul pre-accelerator din ţară dedicat inteligenţei artificială

Startup-urile interesate pot aplica  la primul...

Autor: Dorin Oancea

12.09.2020, 15:28 124

Startup-urile interesate pot aplica până la 30 septembrie la primul pre-accelerator din ţară dedicat în întregime inteligenţei artificiale, #BeAI, anunţă Bucharest.AI, prima comunitate de inteligenţă artificială (IA) din România. 

„ În prezent, vedem cum tehnologiile IA progresează de la stadiul de tehnologii de laborator la unele cu scop general. Astfel, considerăm că este momentul ideal pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale concomitent cu valorificarea potenţialului ridicat al Europei Centrale şi de Est pentru a deveni un jucător-cheie puternic în industriile bazate pe IA. Primul pre-accelerator IA din regiune este esenţ ial în a ajuta ecosistemul de IA să se maturizeze şi să îşi valorifice pe deplin potenţialul", spune Alexandra Petrus, co-fondator Bucharest.AI.

Pre-acceleratorul #BeAI va fi derulat în întregime online, în perioada 1 octombrie - 8 decembrie. Până la 8 startup-uri IA vor fi selectate să facă parte din acest program de 8 săptămâni, ce va fi facilitat de peste 30 de experţi multi-disciplinari. Programul va oferi posibilitatea accesării unei finanţări pre-seed de până la 50.000 de euro de la GapMinder sub formă de notă convertibilă, 3 locuri în programul de accelerare Techcelerator (în seria programată pentru primăvara anului 2021) şi diverse alte beneficii, cum ar fi acces la API-uri şi aplicaţii de test puse la dispoziţie de partenerul Orange România. Participarea este gratuită prin aplicarea la apelul deschis pentru startup-uri.

Partenerii Bucharest.AI sunt Orange România, GapMinder, Techcelerator, Şcoala Informală de IT şi Smart Everything Everywhere. Printre cei mai importanţi mentori IA cu experienţă tehnică în domeniu se numără: experţi dezvoltatori Google pentru învăţare automată ( Machine Learning ), profesori IA cu expertiză pe diferite nişe de tehnologii IA, fondatori de start-up validaţi în domeniu, cercetători, experţi în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală şi avocaţi, precum şi manageri de inovaţie de la Institutele de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experţi MarCom pentru ambalaj IA şi consultanţi pentru fonduri IA. Echipa de juriu, formată din executivi cu experienţă în domeniu, investitori şi fondatori de start-upuri IA, vor nota şi evalua echipele ce aplică la program.

Lansată în 2017, Bucureşti.AI este prima comunitate din România dedicată dezvoltării ecosistemului de inteligenţă artificială (IA) de pe piaţa locală. Bucharest.AI aderă la valorile europene ale ecosistemelor IA. În prezent comunitatea are peste 2300 de membri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO