Business Hi-Tech

Statul român prin Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – ANABI a vândut 0,6 bitcoin într-o licitaţie publică. Ethereum, a doua criptomonedă ca şi valoare pe piaţă, nu a stârnit niciun interes

Statul român prin Agenţia Naţională de Administrare a...

Autor: Robert Manea

01.06.2021, 19:41 7550

Angenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – ANABI a organizat, acum câteva luni, două licitaţii publice pentru vânzarea de criptomonede – Bitcoin şi Ethereum.

ANABI a intrat în posesia acestor criptomonede după ce Parchetul de pe lângă Ploieşti a dispus o măsură de valorificare a acestor bunuri indisponibilizare în cadrul unui proces de înşelăciune.

Conform site-ului ANABI, pentru cei 0,62568 bitcoin s-a primit o ofertă de 30.535 de lei, această fiind singura ofertă. Pentru cei 0,97 ethereum nu s-a primit nicio ofertă la preţul de pornire de 1670 de lei.

Această licitaţie pentru vânzarea unor criptomonede în cadrul unui proces de valorificare a unor bunuri este o premieră pentru România.

Un bitcoin se tranzacţionează, în momentul redactării ştiri, la 36.253 de dolari, iar un ethereum este 2.571 de dolari.

Bitcoin a crescut faţă de acum un an de 7 ori, dar spre deosebire de acum două luni a scăzut la jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO