Business Hi-Tech

Ştefan Baciu, SAS Institute: Discutăm cu asigurători din România introducerea unui soft care desenează o hartă a reţelelor implicate în fraude

Ştefan Baciu, SAS Institute: Discutăm cu asigurători...

Autor: Adrian Seceleanu

01.04.2019, 09:15 404

Compania discută cu câteva bănci locale şi implementarea unui soft care să remodeleze în timp real profilul clienţilor în funcţie de tranzacţii, pentru a le propune oferte noi de produse şi servicii.

Introducerea unui soft care să deseneze hărţi ale reţelelor care fraudează firmele de asigurări şi a unei aplicaţii care să le permită băncilor să refacă în timp real profilurile clienţilor în funcţie de tranzac­ţi­ile pe care le realizează se numără printre cele mai interesante proiecte pe care sub­si­diara locală a companiei americane SAS Institute, un furnizor de software de analiză avansată a datelor, le discută cu jucători locali, a declarat într-un interviu pentru ZF Ştefan Baciu, country sales lead al companiei.

Discuţiile cu companiile de asigurări au plecat de la faptul că firmele de profil au nevoie să reducă procentul fraudelor din ce­rerile de despăgubiri, orice reducere putând avea un impact semnificativ asupra rezul­tatelor financiare. Module din platfor­ma pe care companiile de asigurări din România se gândesc să o implementeze sunt folosite şi de entităţi precum FBI, potrivit lui Baciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO