Business Hi-Tech

Ştefan Iarca, cofondator, XVision: Este o perioadă extrem de dificilă pentru a face planuri, mai ales pentru un startup. Ne interesează să ne extindem în cât de multe locuri putem, încercăm să intrăm în contact cu spitalele, să ajungem în toate locurile unde putem ajuta

Videoconferinţa ZF IT Generation

Ştefan Iarca, cofondator, XVision: Este o perioadă...

Autor: Ştefan Stan

29.04.2020, 12:10 167

În momentul de faţă suntem integraţi în cadrul mai multor spitale din România, am semnat de curând un parteneriat cu o serie nouă de spitale, unde aşteptăm să începem să facem integrarea şi să vedem cât putem să îi ajutăm pe doctori. Este o perioadă extrem de dificilă pentru a face planuri, mai ales pentru un startup, a declarat Ştefan Iarca, cofondator, XVision, în cadrul videoconferinţei ZF IT Generation. 

Deşi nu mă aşteptam la începutul perioadei, avem poate chiar mai multă treabă decât înainte, poate şi datorită deciziilor pe care le-am luat la începutul crizei. Compania noastră se ocupă cu dezvoltarea unor algoritmi de inteligenţă artificială care să asiste în analiza radiografiilor pulmonare, a spus Ştefan Iarca. 

Ce a mai declarat: 
 
Compania noastră se ocupă cu dezvoltarea unor algoritmi de inteligenţă artificială care să asiste în analiza radiografiilor pulmonare.

Deşi nu mă aşteptam la începutul perioadei, avem poate chiar mai multă treabă decât înainte, poate şi datorită deciziilor pe care le-am luat la începutul crizei.

Ce se întâmplă acum este o sabie cu două tăişuri, legat de planuirle noastre de dezvoltare. Noi avem câteva discuţii, unele au accelerat, altele s-au oprit total.

Noi susţinem doctorii în fluxul mare de radiografii pe care îl au de analizat. Deşi coronavirusul şi pneumonia sunt foarte dominnate, există multe alte patologii, să nu uităm că oamenii trebuie trataţi.

Pe partea de coronavirus, am început acum 2-3 săptămâni un parteneriat cu institutul judeţean din Timişara. Un software care vine din algoritmii pe care i-am dezvoltat încearcă să îşi dea seama dacă există pneumonie şi cât de similară este cu cea care vine din coronavirus. Şi doctorii pot face o triere mai uşoară.

Am validat foarte atenţi algoritmul, pe cazuri reale. Punem tot timpul foarte mult accent pe partea ştiinţitifcă şi a ne asigura că soluţia noastră este corectă din punct devedere tehnic şi medical.

Planul nostru este acelaşi ca la începutul anului. Ne interesează să ne extindem în cât de multe locuri putem, încercăm să intrăm în contact cu spitalele, să ajungem în toate locurile unde putem ajuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO