Business Hi-Tech

Stelian Câmpianu, ETA2U: Piaţa de soluţii IT dă semne de revenire anul acesta

Stelian Câmpianu, director general al ETA2U

Stelian Câmpianu, director general al ETA2U

Autor: Ioana Nita

05.06.2014, 00:06 301
Piaţa locală de soluţii IT dă semne de creştere anul acesta după ce anul trecut a avansat uşor la circa 825 de milioane de euro, în condiţiile în care multe companii au amânat înlocuirea sistemelor IT din cauza crizei financiare, potrivit estimărilor ETA2U, cel mai mare integrator local de soluţii IT din afara Bucureştiului, cu afaceri de peste 22 mil. euro în 2013.
 

„Lucrurile încep să se mişte, însă problema rămâne finanţarea. Microsoft a renunţat la suportul pentru sistemul de operare Windows XP, iar acest lucru va însemna migrarea către altă versiune de Windows, iar hardware-ul pe care mergea XP  nu mai este neapărat compatibil cu versiunile ulterioare de Windows, ceea ce va duce la înlocuirea echipamentelor. Plus că acele companii care nu au făcut refresh al echipamentelor de calcul în ultimii ani din cauza crizei au tehnica învechită. Cred că inclusiv poiectele la care s-a dat drumul pe ultima sută de metri cu fonduri europene - comerţ online şi portaluri web - vor avea un impact pozitiv asupra pieţei“, a explicat Stelian Câmpianu, director general al ETA2U.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO