Business Hi-Tech

Sterescu, Computer Generated Solutions: Instruiţi bugetarii concediaţi şi acordaţi subvenţii pentru angajatorii care creează noi locuri de muncă!

Sterescu, Computer Generated Solutions: Instruiţi bugetarii concediaţi şi acordaţi subvenţii pentru angajatorii care creează noi locuri de muncă!

Foto: Sorina Andreica

Autor: Adelina Mihai

08.11.2011, 13:33 472

Statul trebuie să îngheţe angajările, să continue restructurările, dar să instruiască bugetarii pentru inserţia în mediul privat, spune crede Vladimir Sterescu, country manager al Computer Generated Solutions (CGS), un furnizor de servicii de call-center care are aproape 2.500 de angajaţi în Bucureşti, Braşov şi Sibiu. ZF a cerut părerea celor care lucrează de ani de zile la elaborarea unor bugete anuale de sute de milioane de euro pentru propriile companii sau pentru multinaţionale, în încercarea de a arăta care sunt elementele pe care Guvernul ar trebui să le ia în considerare atunci când va aproba bugetul statului pentru 2012.

"Dacă aş fi şeful Guvernului şi ar trebui să reduc cheltuielile bugetare, aş merge pe câteva căi principale, unele ca parte a unei strategii pe termen mediu şi altele pe termen scurt. Astfel, aş investi masiv în modernizarea sectorului bugetar, respectiv în conversia multor angajaţi care activează aici, îngheţând în acelaşi timp angajările. Se vorbeşte că trebuie redus numărul de oameni care lucrează pentru stat: bun, îl reducem. Şi ce facem cu ei? Ei trebuie pregătiţi şi integraţi fie în zona privată, fie în acele companii de stat cu adevărat rentabile. Procesul va fi unul de la sine, un proces ce se va regla el însuşi, prin care oameni de la stat vor trece în zona privată", a spus Vladimir Sterescu. El spune că, dacă ar putea, ar mai investi masiv în acele companii de stat care pot fi rentabile şi le-ar desfiinţa pe cele care nu au şanse să devină rentabile.

"Aş acorda în sistemul privat subvenţii reale pentru fiecare companie care creează locuri de muncă. Aceste subvenţii le văd la nivel naţional, dar mai ales la nivel regional/de ramură acolo unde prin desfiinţarea unor companii mari de stat se pot crea dezechilibre. Aceste subvenţii le văd clare, simple, fără să complice bunul mers al afacerilor; de exemplu, dacă vei crea 10 locuri de muncă noi, atunci vei avea o subvenţie de 300- 400 euro pe an per loc de muncă. La noi există subvenţii, însa ca să aplici pentru ele te expui foarte mult. Sunt prea multe obligaţii şi preferi să nu le iei", a mai spus Sterescu.

Legea bugetului de stat, cel mai im­portant act normativ al unui an fiscal, care tre­buia să fie de mai bine de două săptămâni în dez­baterea Parlamentului, ar putea fi aprobată în forul legislativ cel mai devreme pe 15 decem­brie, susţin senatorii şi deputaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO