Business Hi-Tech

Steve Jobs, Apple: Nu vom face iPad de 7 inchi

Steve Jobs, Apple: Nu vom face iPad de 7 inchi
19.10.2010, 10:17 64

Şeful Apple, Steve Jobs, a pus capăt zvonurilor privind lansareaunei versiuni mai mici a iPad, declarând că tabletele de 7 inchi nuvor avea succes ca urmare a ecranelor prea mici.

Într-unul din rarele sale discursuri adresate acţionarilor, Jobsnu a ratat ocazia să atace companiile concurente, printre obiecteleatacului său numărându-se atât Google, companie producătoare asistemului de operare concurent Android, cât şi RIM, producătorulsmarphone-urilor BlackBerry şi al unei tablete de micidimensiuni.

"În primul rând permiteţi-mi să discut despre iPhone. Am vândut14,1 milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru, reprezentând ocreştere de 91% a producţiei de unităţi faţă de aceeaşi perioadădin anul trecut şi cu mult peste estimările IDC de creştere pepiaţa smartphone-urilor. Cu uşurinţă am depăşit cele 12,1 milioanede Blackberry vândute în cel mai recent trimestru încheiat înaugst. Acum am depăşit RIM, şi nu sunt şanse să ne ajungă din urmăîn viitorul apropiat. Trebuie să treacă de aria lor de expertiză şiconfort într-un teritoriu nefamiliar în încercarea de a deveni ocompanie cu platformă software reală", a spus şeful Apple făcândaluzie la intrarea RIM pe segmentul tabletelor.

"Cred că va fi o problemă pentru ei crearea unei platformecompetitive şi convingerea dezvoltatorilor să realizeze aplicaţiipentru o a treia platformă software după iOS şi Android".

"Dar, ce se întâmplă cu Google? Săptămâna trecută, Eric Schmidta reiterat că activează 200.000 de unităţi Android zilnic. Şi au90.000 de aplicaţii în magazinul lor online. Spre comparaţie, Applea activat 275.000 unităţi cu sistemul de operare iOS zilnic, înmedie, în ultimele 30 de zile cu un maxim de 300.000 de unităţi încâteva dintre acele zile. Iar Apple are 300.000 de aplicaţii înmagazinul online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO