Business Hi-Tech

Steve Jobs îşi ia pe neaşteptate un nou concediu medical. Acţiunile Apple scad cu până la 8%

Steve Jobs îşi ia pe neaşteptate un nou concediu. Acţiunile Apple scad cu până la 8%

Autor: Magraon Andreea

17.01.2011, 16:36 64

Steve Jobs, CEO-ul Apple, a anunţat că îşi va lua un nouconcediu medical, la un an jumătate după ce a revenit la conducereacompaniei după o pauză de şase luni în care a suferit un transplantde ficat.

Acţiunile Apple au scăzut imediat după publicare anunţului.

"La cererea mea, consiliul de directori mi-a permis să plec înconcediu de odihnă pentru a mă ocupa de sănătatea mea. Voi continuasă fiu CEO şi voi participa la luarea deciziilor", a declarat Jobs,într-un comunicat. În perioada în Jobs va fi plecat, Tim Cook,actual director operaţional se va ocupa de companie.

Titlurile Apple au scăzut la bursadin Germania cu până la 8%, ajungând să coboare la bursa dinFrankfurt cu 7% la 242 euro. Acţiunile Apple au încheiat şedinţabursieră de vineri de la New York la un preţ de 348,48 dolari.Pieţele financiare americane sunt închise astăzi, sărbătorindu-seZiua Martin Luther King.

Apple, producătorul telefoanelor iPHone şi al tablet PC-uriloriPad, este cea mai valoroasă companie de IT din lume, cu ocapitalizare de 320 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO