Business Hi-Tech

Strategie de vânzări: Un director Apple a spus că elevii care folosesc laptopuri mai ieftine nu vor avea succes

Strategie de vânzări: Un director Apple a spus că...

Autor: Adrian Popa

14.11.2019, 15:10 401

Directorul de marketing al companiei Apple, Phill Schiller, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei CNET, că elevii care folosesc laptopuri Chromebook nu vor avea succes. 

Schiller a mai spus că dispozitivele, care rulează sistemul de operare Chrome OS, dezvoltat de rivala Google, sunt „unelte de testare (n.e. - a elevilor) ieftine”. El a adăugat că elevii care folosesc Chromebook-urile pentru orice altceva decât teste şi extemporale „nu vor avea succes”.

Aceste laptopuri, al căror sistem de operare este centrat în jurul browserului de internet Chrome, au devenit foarte populare în şcoli datorită preţurilor accesibile.

Directorul de marketing al Apple a spus că iPad este „instrumentul suprem pe care un copil poate învăţa”

Ulterior, după ce interviul a fost publicat, Schiller a venit cu o clarificare pe Twitter. „Să îi ajutăm pe copii să aibă succes a fost mereu misiunea noastră”, a scris el.

Google a lansat laptopurile Chromebook în 2011. Acestea sunt produse de companie, dar şi de parteneri precum Samsung, Acer sau Dell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO