Business Hi-Tech

Studioul din România a contribuit noua ediţie a jocului FIFA, care generează grosul veniturilor Electronic Arts

Studioul din România a contribuit noua ediţie a jocului...

Autor: Ioana Nita

01.10.2018, 00:00 532

Noua ediţie a jocului de fotbal FIFA - FIFA 19, una dintre principalele surse de venituri ale gigantului american Electronic Arts (EA), care are zeci de milioane de utilizatori la nivel global, şi care a fost lansată la finele săptămânii trecute, a fost dezvoltată de studioul din România al producătorului de soft, în colaborare cu studioul EA din Canada, conform unui anunţ al companiei. În 2016 aproape 40% din veniturile globale ale EA au fost generate de FIFA. EA este în România unul dintre cei mai mari jucători din industria de software, cu peste 500 de angajaţi şi afaceri de peste 161 mil. lei în 2017.„Este o mare responsabilitate ca unul dintre cele mai mari jocuri din lume să fie creat aici, în ţara noastră, de o echipă atât de diversă de talente din tech şi entertainment. Cu FIFA 19, continuăm parteneriatul cu Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul căruia am adus numeroase noutăţi pentru fanii din ţară: trei noi jucători români, precum şi introducerea noului echipament şi a noului blazon ale naţionalei de fotbal a României – toate acestea sunt acum «in the game»“, a declarat Vlad Beu, supervising development director în cadrul Electronic Arts România.  

EA România este prezentă în Româna  din 2006, timp în care a dezvoltat mai multe jocuri, precum FIFA, Need for Speed, UFC şi, începând cu acest an, NHL. „Echipa multidisciplinară de români care lucrează la dezvoltarea unora dintre cele mai populare serii de jocuri video din lume este compusă din peste 1.500 de oameni, cu expertiză în diverse domenii: producători, ingineri de software, designeri, manageri de proiect, animatori, graficieni, experţi UX, specialişti de testare şi multe altele“, conform datelor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO