Business Hi-Tech

Studioul local de jocuri Amber anunţă o campanie de achiziţii la nivel global, după o finanţare de 20 mil. dolari din Londra. Compania, cu venituri de 30 mil. dolari anul trecut şi peste 1.000 de angajaţi la nivel global, a fost evaluată la 190 mil. dolari

Mihai Pohonţu, preşedinte Amber: Ne vom extinde reţeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile şi platformele.

Mihai Pohonţu, preşedinte Amber: Ne vom extinde reţeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile şi platformele.

Autor: Adrian Seceleanu

04.10.2022, 00:05 181

Amber Studio, un studio de jocuri video deschis în urmă cu aproape un deceniu în Bucureşti, care s-a extins la nivel global şi a ajuns să colaboreze cu giganţi precum Amazon, Disney, NBC Universal, sau Rovio, a obţinut o finanţare de până la 20 mil. dolari care evaluează proiectul la 190 mil. dolari, devenind astfel una dintre cele valoroase firme de technologie pornite de pe plan local.

Investiţia vine de la un fond din Londra, a anunţat studioul de jocuri. „Un fond consiliat de Emona Capital LLP, o firmă de investiţii din Londra, a decis să investească până la 20 de milioane de dolari în Amber, la o evaluare postinvestiţie de 190 de milioane de dolari în vederea accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacţii de tip M&A“.

O parte din fonduri vor fi, de asemenea, investite în infrastructura internă a Amber pentru a susţine expansiunea organică rapidă“, conform anunţului.

„După aproape un deceniu de dezvoltare pur organică, suntem încântaţi să intrăm într-o nouă etapă pentru Amber, o perioadă de creştere şi mai accelerată. Emona Capital are o experienţă confirmată pe pieţele emergente (...). Împreună, vom continua să transformăm Amber într-un jucător global care setează standarde în industrie, adăugând în acelaşi timp valoare industriilor creative în general“, a declarat Jaime Giné, CEO al Amber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO