Business Hi-Tech

Studioul Metagame din Bucureşti a fost achiziţionat de Fortis, dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţional

 Studioul Metagame din Bucureşti a fost achiziţionat de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.03.2022, 16:22 270

Metagame, studio românesc care dezvoltă jocuri mobile în Bucureşti, a fost achiziţionat de compania Fortis, dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţional, cu peste 150 de angajaţi, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii.

Studioul Metagame a fost fondat în 2016 de Dan Teodorescu şi Daniel Nay, împreună cu artist Radu Pop a înregistrat afaceri de peste 2,3 milioane de lei în 2020, în creştere cu aproape 2% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor date publice.

„(...) Echipa de conducere are o viziune convingătoare pentru jocurile pe care dorim să le realizăm şi înţelege importanţa atragerii celor mai bune talente din întreaga lume. Ne aşteaptă o călătorie palpitantă, având sprijinul financiar şi angajamentul companiei Sands”, a spus Daniel Nay, co-fondator al Metagame.

Achiziţia studioului din Bucureşti vine în urma planurilor de creştere rapidă a Fortis, care este o filială deţinută integral de compania globală de resort-uri Las Vegas Sands (NYSE:LVS), au mai transmis reprezentanţii companiei.

„(...) Misiunea Fortis este de a crea lumi relevante, pe o multitudine de platforme şi genuri, care să susţină construcţia de relaţii şi de comunităţi sănătoase, prin intermediul jocurilor. Pentru a ne realiza viziunea, avem sprijinul financiar şi angajamentul pe termen lung din partea Sands, o echipă experimentată de executivi şi o echipă talentată, în dezvoltare rapidă la nivel mondial", a spus Steven Chiang, co-fondator şi preşedinte al Fortis.

Fortis urmăreşte crearea următoarei generaţii a modelului jocurilor ca servicii (games-as-service), punând accent pe aspectele de game design şi mecanismele sociale pentru a permite dezvoltarea de societăţi digitale şi experienţe de grup durabile, cu scopul de a stimula crearea de relaţii şi amintiri. Fondatorii consideră că experienţele sociale din jocurile online pot fi mai pozitive şi semnificative, şi că jocurile pot deveni principala formă de divertisment social. Jocurile

„La Sands, credem că divertismentul interactiv este cel mai accesibil mijloc din lume pentru a oferi oamenilor experienţe sociale distractive şi memorabile. Echipa de conducere de la Fortis, formată din antreprenori şi directori de la unele dintre cele mai importante companii în domeniul jocurilor video, reuneşte talentul şi experienţa potrivite pentru a crea un nou tip de companie de jocuri video construită de la zero, pentru o nouă eră. Suntem pregătiţi să investim la scară largă pe termen lung pentru a ajuta Fortis să se impună ca o companie de anvergură”, a spus Patrick Dumont, preşedinte şi COO al Sands.  

Ca parte a strategiei pe termen lung, Fortis şi-a consolidat echipa prin achiziţii şi angajări la nivel global. În acest sens, compania a achiziţionat recent trei echipe de dezvoltare: Doppio Games din Portugalia, Oktagon Games din Brazilia şi Metagame din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO