Business Hi-Tech

Studioul polonez de jocuri Ten Square Games caută să recruteze specialişti IT pentru biroul din Bucureşti, deschis anul acesta: „În 2023 vom avea o echipă de cel puţin 50 de angajaţi. Avem deschise mai multe poziţii, în principal căutăm developeri şi designeri, dar vrem să recrutăm şi pentru roluri de 2D şi 3D game artist, product analyst şi altele“

Florian Dinu, reprezentant al studioului Ten Square Games (TSG) din Bucureşti: Pe termen mediu, studioul din Bucu­reşti va acţiona ca un studio de outsourcing, ajutând practic la dezvoltarea proiectelor existente.

Florian Dinu, reprezentant al studioului Ten Square Games (TSG) din Bucureşti: Pe termen mediu, studioul din Bucu­reşti va acţiona ca un studio de outsourcing, ajutând practic la dezvoltarea proiectelor existente.

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.12.2021, 12:00 122

Ten Square Games din Bucureşti, birou deschis pe parcursul anului 2021 de studioul polonez de jocuri pe mobil cu acelaşi nume, are în plan dezvoltarea echipei pe plan local, având în prezent deschise mai multe poziţii pentru roluri precum Java solution arhitect, senior economy designer, 2D/3D senior game artist, game designer sau technical game designer.

„În prezent suntem «o mână» de oameni, dar am deschis recent studioul din Bucureşti. Căutăm în principal developeri şi designeri, dar dacă sunt disponibili oameni cu experienţă profităm de orice ocazie pentru a angaja pentru mai multe poziţii, cum ar fi developer Java backend, 2D şi 3D game artist, product analysts şi altele“, a spus pentru ZF Florian Dinu, reprezentant al studioului Ten Square Games (TSG) din Bucureşti.

El a adăugat că până la jumătatea anului 2023, studioul Ten Square Games din Bucureşti va înregistra un număr de cel puţin 50 de angajaţi.

De asemenea, forţa de muncă de pe plan naţional a fost unul din principalele motive pentru care reprezentanţii compa­niei poloneze au ales să se extindă pe piaţa din România.

„Studioul din Bucureşti a fost creat pentru că am văzut potenţialul forţei de muncă din România. Deşi biroul a început activitatea la jumătatea anului în curs, aveam deja câţiva colaboratori români care lucrau de la distanţă pentru TSG Polonia“, a spus Janusz Dziemidowicz, chief techno­logy officer în cadrul TSG Polonia şi membru al Consiliului de Administraţie al biroului din Bucureşti. 

În prezent, echipa din studioul TSG din Bucureşti colaborează cu biroul din Polonia pentru îmbunătăţirea anumitor concepte şi proiecte deja dezvoltate de companie.

„Pe termen mediu, studioul din Bucu­reşti va acţiona ca un studio de outsourcing, ajutând practic la dezvoltarea proiectelor existente. Pe termen mai lung, intenţionăm să dezvoltăm proiecte com­plete la nivel local, alături de echipele de dezvoltare şi asistenţă din România, pentru clienţii deja aflaţi în portofoliul nostru“, a adăugat Florian Dinu.

Despre industria locală de gaming, Marcin Chelkowski, reprezentantul stu­dioului TSG din Varşovia, consideră că are potenţial de creştere accelerată, având în vedere evoluţia rapidă înregistrată în ultimii doi ani, când industria a crescut cu circa 20%. „Industria în ansamblu a fost în continuă creştere. În special în România a avut o creştere de aproape 20% în ultimii doi ani, iar tendinţa de creştere va continua. Având în vedere talentul local, care a fost şi principalul motiv pentru extinderea TSG în România, nu ar fi surprinzător să vedem noi studiouri, noi IP-uri locale, precum şi noi filiale ale dezvoltatorilor deja consacraţi“, a spus Marcin Chelkowski.

În ceea ce priveşte forţa de muncă din domeniul IT de pe piaţa locală şi Florian Dinu consideră că România deţine un pol important de specialişti în acest sector de activitate.

„În februarie 2021, când m-am alăturat echipei Ten Square Games, am făcut o mică analiză a pieţei de candidaţi din Polonia versus cea din România, în urma căreia am observat că Polonia este la jumătate, ca număr de programatori, faţă de România. Deci, în acest moment, există multă experienţă pe piaţă şi cred că asta face România foarte interesantă.“

Florian Dinu şi-a început cariera în sectorul IT în 1999, când a intrat în cadrul companiei Scorpion EXIM, în poziţia de programator, arată informaţiile publicate pe pagina personală de LinkedIn.

Pe parcursul carierei, Florian Dinu a ocupat diverse poziţii în cadrul mai multor companii, precum Softwin, BitDefender sau Gameloft.

Tot pe parcursul anului 2021, compania TSG a deschis un birou şi în Berlin. În prezent, TSG deţine mai multe birouri la nivel internaţional, iar în cadrul grupului lucrează aproximativ 500 de angajaţi.

„Anul 2021 a fost interesant, am deschis noi studiouri, ne-am mutat într-un nou birou în Varşovia, în luna ianuarie, şi continuăm să ne extindem. În studioul de la Varşovia lucrăm la titluri de jocuri şi idei noi şi vrem să creştem numărul de utilizatori (user acquisition). În prezent, cei mai mulţi bani sunt investiţi în zona de user acquisition“, a adăugat Janusz Dziemidowicz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO