Business Hi-Tech

Studiourile de jocuri video au trecut de 6.000 de angajaţi în România în 2018

Studiourile de jocuri video au trecut de 6.000 de...

Autor: Adrian Seceleanu

15.11.2019, 00:00 92

Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video locale a înregistrat o creştere de 19,2%, în 2018 faţă de 2017, ajungând la 188,5 mil. dolari, conform unui raport al industriei realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA). „În prezent, în România, sunt active peste 100 de studiouri de game development, care numără peste 6.000 de profesionişti, dintre care peste 77% se află în Bucureşti, iar restul îşi desfăşoară activitatea în marile centre universitare precum Cluj şi Timişoara şi în oraşe precum Craiova, Braşov, Târgu-Mureş, Arad sau Turda. Cele mai importante 10 companii româneşti în 2018, după cifra de afaceri, au fost Ubisoft, Electronic Arts România, Gameloft România, Ati Studios, Amber Studio, Nutaku Publishing, Bandai Namco, King Games Studio, Quantic Lab şi Mavenhut”, conform sursei citate. 

„Studiourile au început să se focalizeze din ce în ce mai mult pe dezvoltarea de produs, numărul companiilor s-a dublat în doar câţiva ani, au apărut primele iniţiative educative formale în industrie, iar instituţiile publice şi investitorii locali încep să conştientizeze potenţialul economic şi comercial al acestui sector”, a comentat cifrele Cătălin Butnariu, preşedinte al RGDA. Conform raportului RGDA, aproape 70% din studiouri se aşteaptă ca businessul lor să crească în 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO