Business Hi-Tech

Studiu: 30% din români preferă WhatsApp sau alte aplicaţii în locul SMS-urilor

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Oana Stupinean

17.12.2015, 00:03 375

Aproape o treime din utilizatorii de smartphone-uri din România preferă să utilizeze aplicaţii de mesagerie online precum WhasApp, Viber sau Facebook Messenger în locul SMS-urilor clasice, nivel mai mic decât cel mediu înregistrat la nivel european, conform unui raport publicat de Asociaţia globală a operatorilor GSM (GSMA)

La nivel european, în medie 35% din utilizatori preferă aplicaţiile în locul SMS-urilor, conform sursei citate, principalele motive fiind rapiditatea trimiterii mesajelor, posibilitatea de a trimite fotografii, videouri, dar şi poziţia în timp real.

România se clasează pe locul 8 din cele 16 ţări europene incluse în top şi este peste ţări ca Marea Britanie, unde 27% din utilizatori folosesc aplicaţiile mobile de mesagerie, Portugalia (21%), Suedia (16%), Franţa (14%) şi Danemarca, unde utilizatorii preferă SMS-urile clasice şi doar 8% aleg să folosească aplicaţiile mobile de mesagerie.

Pe primul loc în clasament este Spania, unde peste 80% din utilizatori folosesc aplicaţii de mesagerie online, urmată de Italia (62%), Germania (46%) şi Austria (44%).

În primul semestru din acest an în România s-au transmis peste 10 miliarde de SMS-uri, o creştere de 3,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Studiul a fost realizat pe consumatorii din 54 de ţări din lume, dintre care 16 din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO