Business Hi-Tech

Studiu Dentons şi Audytel: Înlocuirea echipamentelor Huawei din reţelele operatorilor de telecom din România ar costa 735 mil. euro

Studiu Dentons şi Audytel: Înlocuirea echipamentelor...

Autor: Adrian Seceleanu

12.05.2021, 12:00 227

♦ Compania chineză ar pierde în 10 ani venituri de 2,7 mld. euro în România. Costurile eliminării Huawei s-ar ridica 3-4 mld. euro în aceeaşi perioadă, conform analizei comandate de compania chinezească.

Costurile pe care ar trebui să le suporte Orange, Vodafone, Telekom şi Digi - liderii pieţei locale de telecom, pentru a elimina din infrastructurile lor echipamentele Huawei s-ar ridica la peste 700 de milioane de euro, conform unui studiu realizat de compania internaţională de avocatură Dentons şi firma poloneză de consultanţă Audytel, la solicitarea companiei chinezeşti. Analiza a fost realizată în contextul în care proiectul legii 5G, care introduce posibilitatea ca unii furnizori să fie eliminaţi de pe piaţă din considerente legate de securitatea cibernetică, a intrat în procedură de dezbatere accelerată în Parlament iar Huawei face lobby pentru modificarea legii care ameninţă să o elimine din businessul 5G din România.

„Primul impact negativ al Proiectului de Lege pentru operatorii de reţea va fi înlocuirea forţată a tuturor echipamentelor lor actuale fabricate de Huawei în doar 5 ani, ceea ce i-ar costa 735 milioane de euro în Capex (achiziţionarea de echipamente noi) şi Opex (înlocuirea de servicii)”, conform documentului citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO