Business Hi-Tech

Studiu Ookla: Vodafone România are cele mai mari viteze medii la transfer de date mobile în T3

Studiu Ookla: Vodafone România are cele mai mari viteze...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2017, 13:00 429

Vodafone România are cea mai rapidă reţea de comunicaţii de date mobile din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii de comunicaţii de date mobile din România în trimestrul trei al anului cu ajutorul Speedtest by Ookla, aplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet.

Evaluarea a inclus peste 250.000 de teste din perioada iulie-septembrie 2017 efectuate de utilizatori pe conexiuni 4G.

Conform datelor, reţeaua Vodafone România oferă cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile, precum şi cea mai mică latenţă de transmisie a datelor mobile.

Vitezele medii de încărcare a datelor mobile au fost cu cel puţin 15% mai mari decât ale oricărui alt furnizor de telecomunicaţii mobile de pe piaţă.

Operatorul român a fost certificat ca fiind cea mai rapidă reţea de date mobile din ţară pentru al doilea şi al treilea trimestru din 2016, având cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile, precum şi cea mai mică latenţă de transmisie a datelor mobile, potrivit testelor efectuate de utilizatorii aplicaţiei Speedtest.