Business Hi-Tech

Studiu: piaţa locală ar digera o creştere cu 10% a tarifelor la internet mobil

Studiu: piaţa locală ar digera o creştere cu 10% a...

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2015, 00:08 685

Aproape jumătate dintre clienţii persoane fizice sau companii nu ar schimba nimic la utilizarea ser­vi­ci­ilor de internet mobil dacă ope­ratorii de telecom ar mări tarifele cu 10%, o modificare semnificativă a com­potamentului de achiziţie şi consum fiind de aşteptat doar dacă preţurile ar fi majorate cu 30%, conform unui studiu rea­lizat de compania International Consulting Expertise în colaborare cu CCAS pen­tru Autoritatea Naţională de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM).

O creştere cu 10% a tarifelor nu ar determina o modificare a abonamentului sau o reducere a consumului pentru circa 42%-43% dintre clienţii persoane fizice şi 38% dintre clienţii persoane juridice, conform datelor din studiu. În cazul unei creşteri a preţurilor cu 30% aproape 40% dintre companii şi 16% dintre utili­za­torii retail declară că ar fi gata să re­nunţe la serviciile de internet mobil. Doar 9% dintre companii şi 13% dintre uti­lizatorii persoane fizice susţin că nu ar fi afectaţi de un salt cu 30% al preţurilor.

Costurile medii totale, reprezentând pla­ta lunară a unei companii pentru ser­vi­cii de internet mobil, sunt de circa 230 lei din valoarea întregului pachet de servicii, care se ridică în medie la 880 de lei. 90% din­tre firme cumpără net mobil ca parte a unui pachet de servicii. În me­die, 46% din­tre angajaţii companiilor din România utilizează internetul mobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO