Business Hi-Tech

Studiu SES Astra: Consumul de conţinut TV rămâne în creştere în România. „În 17% dintre gospodării există 4 televizoare.”

Studiu SES Astra: Consumul de conţinut TV rămâne în...

Autor: Adrian Seceleanu

07.07.2017, 00:06 503

În aproape o jumătate dintre gos­podăriile din România există 3 sau 4 tele­vizoare, iar consumul de servicii de televiziune liniare rămâne în creştere - cu vâr­furi de consum de 7 ore în weekend în ca­zul a 17% dintre utilizatori, conform unui stu­diu realizat de Mercury Research pentru SES Astra, unul dintre cei mai mari fur­nizori de servicii de transmisiune prin satelit. „În 17% dintre gospodării există 4 televizoare”, a declarat Mihai Ursoi, country manager al SES Astra România, Bulgaria şi Republica Moldova în cadrul unei conferinţe de presă. În aproximativ 30% dintre gospodării există 3 aparate TV, iar în 19% dintre gospodării există un singur aparat TV. În ceea ce priveşte tipul de echipamente 66% dintre televizoare sunt cu ecran plat, iar dintre acestea 44% sunt inteligente - se pot conecta la internet şi pot rula aplicaţii care oferă acces la diferite tipuri de conţinut. În ceea ce priveşte consumul de servicii TV România rămâne una dintre puţinele ţări din lume în care acesta creşte, situându-se la un nivel de aproape două ori mai mare decât media globală. „17% dintre utilizatori petrec 7 ore în faţa televizorului în weekend, iar 34% dintre utilizatori petrec între 4 şi 6 ore. România este una dintre puţinele ţări din lume în care consumul de servicii de TV lineare este încă în creştere. Media mondială de consum este la undeva la 3 ore, iar în România aceasta este de peste 5 ore.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO