Business Hi-Tech

Studiu Vodafone: Cetăţenii europeni cred că digitalizarea ar trebui să fie o prioritate pentru fondurile UE de redresare

Studiu Vodafone: Cetăţenii europeni cred că...

Autor: Adrian Seceleanu

05.02.2021, 00:00 103

Marea majoritate a românilor care au răspuns unui chestionar online comandat de Institutul Vodafone şi realizat de compania Kantar consideră că schema de ajutor a UE pentru redresare şi rezilienţă ar trebui să susţină cu urgenţă sectorul de sănătate (96%), să creeze oportunităţi pentru întreprinderile mici (94%) şi să genereze noi locuri de muncă (95%). De asemenea, românii consideră urgent în cea mai mare măsură comparativ cu celelalte ţări suportul pentru educaţia digitală (90%), serviciile publice digitale (82%) şi accesul la internet în bandă largă (79%).

Trei din patru persoane participante la sondaj consideră că serviciile publice digitale, competenţele digitale şi accesul la internet în bandă largă sunt aspecte importante pentru redresarea Europei. Procentul cetăţenilor români care sunt de această părere depăşeşte semnificativ media europeană, 86% considerând importante pentru redresare serviciile publice digitale, 82% - competenţele digitale şi 79% - accesul la internet în bandă largă.

Cetăţenii români au acordat cea mai mare importanţă comparativ cu alte ţări pentru serviciile publice digitale, competenţele digitale şi adopţia tehnologiilor digitale de către companii (80%). “Această cercetare ne arată, de asemenea, că românii cred, cu o majoritate covârşitoare, că transformarea digitală trebuie să se afle în centrul planului de redresare, acordând importanţa cea mai mare, comparativ cu celelalte ţări, pentru digitalizarea serviciilor publice, creşterea competenţelor digitale şi adopţia tehnologiilor şi a soluţiilor digitale de către companii”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

“Acest sondaj subliniază faptul că cetăţenii se uită la guvernele lor naţionale pentru a rezolva criza acută economică şi de sănătate şi demonstrează valoarea pe care o acordă serviciilor şi infrastructurii de comunicaţii. Comisia Europeană poate juca un rol esenţial în a se asigura că vocile cetăţenilor sunt auzite pe măsură ce fondul ajunge în fazele de evaluare şi alocare”, a declarat Inger Paus, Director al Vodafone Institute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO