Business Hi-Tech

Studiul IDC: SIVECO şi-a mărit cu 2,4% cota pe piaţa softului de management al afacerilor

Autor: Adrian Seceleanu

06.12.2011, 00:00 250

Compania SIVECO, cel mai mare producător local de software, a înregistrat în anul 2010 o cotă de 23,2%, mai mare cu 2,4%, pe piaţa aplicaţiilor pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites - EAS), potrivit unui studiu al companiei de analiză IDC citat de firma de soft. Valoarea pieţei EAS din România în 2010 a fost de 81,18 milioane dolari (61,2 milioane euro), potrivit datelor IDC.

Potrivit datelor IDC citate de SIVECO, firma românească de soft e pe locul doi pe această piaţă la 2% distanţă de liderul pieţei, companie care nu este nominalizată. Numărul trei pe piaţa EAS are o cotă mai mică de 9%, potrivit aceleiaşi surse. SIVECO susţine că este pe primul loc şi pe segmentul soluţiilor dedicate întreprinderilor (ERP - Enterprise Resource Management), cu 27,3% cotă de piaţă şi pe piaţa de soluţii Business Analytics cu 55,2% cotă de piaţă.

"În anul precedent, cei mai mari consumatori de soluţii EAS au fost firmele de producţie, urmate de instituţiile publice şi de firmele de utilităţi", potrivit SIVECO. Producătorul local de soft a înregistrat anul trecut afaceri de 54,8 mil. euro şi un profit net de 2,5 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO