Business Hi-Tech

Supraveghere digitală: Germania lansează o aplicaţie mobilă pentru coronavirus, care se conectează la brăţările de fitness şi la smartwatch-urile populaţiei, întrucât statul să urmărească simptomele cetăţenilor

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

07.04.2020, 12:48 654

Agenţia federală pentru Sănătate din Germania a lansat o aplicaţie mobilă pentru combaterea coronavirusului, care se conectează la brăţări de fitness şi smartwatch-uri şi monitorizează simptomele infecţiei cu COVID-19, printr-o metodă care ţine seturile de date anonimizate, potrivit FT.

Aplicaţia le cere utilizatorilor permisiunea de a accesa locaţia aproximativă şi datele care ţin de puls, somn şi nivel de activitate – întrucât acestea suferă modificări semnificative când intervin afecţiuni respiratorii.

Institutul Robert Koch a dezvoltat aplicaţai, împreună cu startup-ul berlinez Thryve.

„Dacă numărul pacienţilor simptomatici poate fi depistat la o scară destul de mare, ne-ar putea ajuta să înţelegem mai devreme diemnsiunea infecţiei, răspândirea acesteia şi efectele măsurilor impuse pentru a limita pandemia”, a spus profesorul Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch.

Numărul de cazuri confirmate în Germania a trecut de nivelul de 100.000, iar dintre aceştia, peste 36.000 de oameni s-au vindecat, iar 1.810 au decedat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO