Business Hi-Tech

Surpriza: Deutsche Telekom depaseste Orange si Vodafone in Romania

28.02.2010, 23:03 53

Deutsche Telekom, cel mai mare operator de comunicatii dinEuropa, a inclus pentru prima oara in raportul sau financiar anualdate din Romania, iar cifrele arata ca grupul german si-a depasitin premiera rivalii de la Orange si Vodafone din punctul de vedereal veniturilor, cu incasari de peste 1,1 mld. euro.

Nemtii au calculat suma de 1,1 mld. euro cumuland veniturile apatru companii la care detine actiuni prin grupul elen OTE,respectiv Romtelecom, Cosmote, Ger-manos si Zapp. Orange ainregistrat anul trecut venituri de 1,055 mld. euro in Romania, intimp ce veniturile Vodafone au fost de aproximativ 1 mld. euro,potrivit estimarilor ZF. Intrebarea este acum cine devine lider depiata?

O situatie asemanatoare exista si pe piata asigurarilor, undegrupul Vienna Insurance Grup e numarul unu pe piata la nivel degrup, cu cele patru companii diferite detinute, in timp ce AllianzTiriac este lider in topul incasarilor pe companie.

Cu un profit operational (EBITDA) de 293 mil. euro anul trecutin Romania, Deutsche Telekom nu-si depaseste insa concurentii de laOrange si Vodafone, care au fiecare anual un EBITDA de peste 400mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO