Business Hi-Tech

Surpriză: Microsoft investeşte 1 mld. de euro în Polonia şi construieşte un nou centru de date. Ambiţia Poloniei de a deveni un hub european de tehnologie devine realitate

Surpriză: Microsoft investeşte 1 mld. de euro în...

Autor: Ştefan Stan

10.05.2020, 21:44 1046

Microsoft vrea să investească un miliard de dolari în Polonia. Potrivit unui anunţ al Microsoft, planul gigantului american cuprinde deschiderea unui centru de date, pentru a oferi soluţii de cloud business-urilor şi instituţiilor guvernamentale, scrie Reuters. 

Microsoft a semnat deja un parteneriat cu furnizorul local de cloud Chmura Krajowa, fondat în 2018 de PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, şi Polish Development Fund, cu scopul accelerării digitalizării business-urilor şi a administraţiei publice. 

Investiţia vine în contextul în care Polonia îşi doreşte să se poziţioneze ca un centru regional pentru tehnologie.

”Cred cu tărie că investiţia Microsoft în Polonia va fi importantă pentru corporaţii, instituţii publice şi sistemul de educaţie, şi va permite transformarea digitală şi implementarea unor noi standarde, a spus premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Parteneriatul Chmura Krawjowa cu Microsoft va dura şapte ani şi include trainuirea de specialişti în Polonia în tehnologii pe bază de cloud. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO