Business Hi-Tech

Surse: Gigantul sud-african Naspers a angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a consilia vânzarea eMag. Reacţia eMAG: În momentul de faţă nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare

Surse: Gigantul sud-african Naspers a angajat banca...

Autor: Ştefan Stan

13.10.2020, 13:35 13334

UPDATE: Reacţia eMAG România pentru ZF: ”Este o speculaţie. În momentul de fata nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare.”


Gigantul sud-african Naspers a angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a fi consultant pentru o posibilă vânzare a eMag, conform unor surse citate de Merger Market. 

Vânzarea ar trebui să se desfăşoare anul viitor. Sursele citate de Merger Markets spun că este mai probabilă o vânzare decât o listare la bursă printr-o ofertă publică de acţiuni. 

Naspers se gândea să realizeze această vânzare a eMAG în acest an, dar au amânat procesul pentru a beneficia de rezultatele în creştere ale eMAG, obţinute ca urmare a COVID-19, când multă lume şi-a îndreptat achiziţiile spre platformele digitale. 

Grupul eMag a avut afaceri consolidate de 5,6 miliarde lei, adică 1,17 mld. euro în 2019. 

Merger Market spune că eMag ar putea să atragă atenţia fondurilor de investiţii care au cumpărat acum câţiva ani platforma Allegro din Polonia. 

În 2016, Naspers a vândut această platformă, care tocmai s-a listat la bursa de la Varşovia, către fondurile de investiţii Cinven, Permira şi MidEuropa, pentru 3,25 mld. dolari. 

eMag este deţinut de Naspers şi de antreprenorul Iulian Stanciu, care este si CEO al grupului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO