Business Hi-Tech

Surse: iPad 3 vine cu ecran HD şi reţea 4G

Surse: iPad 3 vine cu ecran HD şi reţea 4G

După lansarea din 2010, iPad a devenit a doua mare sursă de venituri pentru companie, după iPhone

Autor: Adrian Voicu

16.01.2012, 00:04 899

Apple va scoate pe piaţă peste două luni noua tabletă iPad 3, aceasta urmând să aibă un ecran HD, un procesor mai rapid şi conexiune la internet de generaţie următoare, au declarat pentru Bloomberg, trei surse apropiate companiei.

Conform surselor, partenerii Apple au mărit ritmul producţiei la noua tabletă în această lună, plănuind să atingă volumul maxim în februarie. Tableta va deţine un procesor quad-core, ce va permite utilizatorilor să facă trecerea între aplicaţii mult mai rapid.

Noul şef al Apple, Tim Cook, speră ca astfel să scape de concurenţa tot mai acerbă de pe piaţă. După lansarea din 2010, iPad a devenit a doua mare sursă de venituri pentru companie, după iPhone, inspirând companii precum Amazon sau Samsung să intre pe această piaţă. Apple a vândut până în prezent mai mult de 40 de milioane de iPad-uri, generând vânzări de cel puţin 25,3 miliarde de dolari.

Noua tabletă va folosi internet prin reţele LTE. Noul display va avea o rezoluţie mai mare decât actualele iPad-uri, cu mai mulţi pixeli decât au chiar unele televizoare HD în prezent, au declarat sursele. Pixelii sunt îndeajuns de mici pentru a face ca imaginile să arate precum materialele printate, au mai spus persoanele citate. Procesorul grafic va permite rularea aproape instantanee a fişierelor video.

Aceasta ar fi prima lansare a Apple după moartea din octombrie a fondatorului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO