Business Hi-Tech

Surse: Naspers ar fi angajat Goldman Sachs pentru a găsi un cumpărător pentru grupul eMAG, liderul e-commerce din România, cu o puternică prezenţă în regiune. eMAG neagă: „E o speculaţie“

Iulian Stanciu conduce eMAG din anul 2010

Iulian Stanciu conduce eMAG din anul 2010

Autor: Ştefan Stan, Adrian Seceleanu

14.10.2020, 00:08 866

eMag, care a fost la un pas de faliment în timpul crizei economice declanşate în 2008, a ajuns un grup cu afaceri consolidate de 5,6 miliarde lei, adică 1,17 mld. euro în 2019.

Gigantul sud-african Naspers ar fi angajat banca americană de investiţii Goldman Sachs pentru a fi consultant pentru o posibilă vânzare a grupului eMag, liderul pieţei de comerţ electronic din România şi unul dintre cei mai puternici jucători din regiune, conform unor surse citate de Merger Market. Informaţia este respinsă de eMAG, care susţine că este vorba de „o speculaţie“. „În momentul de faţă nu există niciun proces de vânzare în desfăşurare“, conform oficialilor eMAG.

Goldman Sachs a refuzat să comenteze, în timp ce Naspers nu a răspuns solicitării de a comenta.

Publicaţia Merger Market oferă totuşi mai multe detalii despre presupusa intenţie de vânzare. Astfel, tranzacţia ar trebui să se desfăşoare anul viitor. Sursele citate de Merger Markets spun că este mai probabilă o vânzare decât o listare la bursă printr-o ofertă publică de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO