Business Hi-Tech

Surse: Propunerea şoc a Finanţelor va fi contestată printr-un mesaj comun de cei mai mari jucători din telecom

Surse: Propunerea şoc a Finanţelor va fi contestată...

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2018, 14:43 268

Proiectul de ordonanţă de urgenţă publicat marţi seară de Ministerul Finanţelor va fi contestat printr-un mesaj comun de cei mai mari cinci jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, într-o mişcare de coalizare rară la nivelul industriei, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Cel mai probabil mesajul va fi transmis de Asociaţia Operatorilor Mobili din România, în care sunt parte Orange, Vodafone şi Telekom, la care se vor ralia şi ceilalţi jucători mari din piaţă.
AOMR, asociaţia formată de giganţii din telecom, a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, ultimul eveniment major organizat de asociaţie având loc în urmă cu cinci ani de zile, în octombrie 2013.

Reacţia la care lucrează giganţii de pe piaţă vine în contextul în care proiectul de OUG creează condiţiile ca Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să le impună operatorilor de telecom o taxă de 3% pe cifra de afaceri - care ar însemna o povară de peste 100 mil. euro la nivelul industriei de comunicaţii, dar stabileşte şi un plafon minim de încasări de aproape un miliard de euro pentru viitoare licitaţie 5G.

Până în prezent, doar Vodafone România a contestat public proiectul de OUG anunţat de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO