Business Hi-Tech

Suspans la vârful grupului Orange: Consiliul de administraţie al grupului ar putea decide în această seară dacă Stephane Richard îşi va păstra funcţia de CEO

Suspans la vârful grupului Orange: Consiliul de...

Autor: Adrian Seceleanu

24.11.2021, 14:00 132

CEO-ul grupului francez Orange, Stephane Richard, a declarat miercuri, după ce o curte de apel l-a condamnat cu suspendare pentru complicitate la utilizarea nepotrivită a unor fonduri publice, că îşi încredinţeză soarta Consiliului de administraţie al celei mai mari companii de telecomunicaţii din Franţa,  care va trebui să decidă dacă îşi va păstra sau nu funcţia, scrie presa internaţională.

Dosarul în care a fost judecat Richard este unul care priveşte perioada în care el era funcţionar public şi nu are legătură cu activitatea de la Orange.
Richard, care a primit o condamnare cu suspendare la un an de închisoare, a declarat că va face apel împotriva sentinţei “profund nedrepte”. “Îmi pun mandatul în mâinile boardului de directori”, a spus el.
Orange (ORAN.PA) urmează să ţină o şedinţă a consiliului de administraţie la ora 17,00 GMT (19,00 ora Bucureştiului), a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
Richard, care a primit şi o amendă de 50.000 de euro, dar a fost exonerat de acuzaţia de complicitate de fraudă, a refuzat să comenteze când a fost întrebat de reporteri dacă va demisiona din funcţia de CEO după verdict.
Orange deţine în România cel mai mare jucător de pe piaţă. În mandatul lui Richard grupul Orange a decis să achiziţioneze divizia fixă a grupului Telekom într-o tranzacţie de 300 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO