Business Hi-Tech

Swatch va dezvolta un sistem de operare pentru ceasuri smart

Swatch va dezvolta un sistem de operare pentru ceasuri smart

Autor: Adrian Seceleanu

17.03.2017, 00:00 117
Grupul Swatch va dezvolta un sistem de operare propriu pentru ceasuri - care să devină o alternativă mai flexibilă la platformele dominante existente deja pe piaţă prin care dispozitivele purtabile să poată fi conectate la internet, a declarat Nick Hayek, directorul general al companiei.  Cel mai mare producător de ceasuri din lume a privit cu rezerve apariţia ceasurilor inteligente care utilizează platformele dezvoltate de Google (platforma Android Wear), Samsung (Tizen) şi Apple (WatchOS) pentru a se conecta la internet. Swatch a lansat până acum modele cu funcţii limitate de conectare la internet. Cele mai mari probleme ale ceasurilor inteligente dezvoltate de principalii jucători de pe piaţă sunt consumul mare de energie şi protejarea intimităţii utilizatorilor.

Swatch îşi propune pe de altă parte să ofere o „protecţie absolută” a datelor personale şi un consum ultraredus de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO