Business Hi-Tech

Tableta Apple va avea interviuri video cu scriitori si carti color

27.01.2010, 00:00 51

Tableta Apple, care va fi lansata azi la San Francisco, va oferiutilizatorilor un continut diferit de cel al e-readere-lor de laAmazon sau Sony, precum videoclipuri, fotografii colorate sauinterviuri cu autorii cartilor, comenteaza Bloomberg. GadgetulApple va avea ecran multitouch si va include un numar extins de deaplicatii, printre care citirea de carti electronice, vizionarea defilme sau ascultatul muzicii.

Compania media Hearst Corp si editurile McGraw-Hill Cos. siHachette Book Group au purtat discutii cu Apple pentru a oferipublicatiile acestora in format electronic pe noul dispozitiv.Tablet PC-ul le va permite editurilor sa ofere un continut maiinteractiv, potrivit lui James McQuivey, analist la compania decercetare Forrester Research Inc.
E-readerul Kindle, de la Amazon, si cele de la Sony, caredomina piata in acest moment, au ecrane alb-negru si nu oferacontinut video. Apple, compania care dezvolta telefoanele iPhone,va permite companiilor de publishing sa introduca abonamente lunarepentru utilizatorii care vor citi ziarele cu ajutorul tabletei, maispus Bloomberg.
Tableta vine astazi
Steve Jobs, CEO Apple, a declarat la inceputul saptamanii cagigantul american va lansa pe piata "un produs nou in legatura cucare suntem foarte entuziasmati". n urma anuntului lui Jobs,actiunile Apple au crescut la inceputul saptamanii cu 5,33 dolari(2,7 procente) la 203 dolari la bursa NASDAQ, in timp ce actiunileAmazon au scazut cu 1,12 dolari la 120,31$.
Companii precum Plastic Logic sau Skiff intentioneaza sa vandain acest an e-readere destinate citirii de reviste, ziare, hartisau documente pdf. "Pana acum, putine produse de pe piata au reusitsa satisfaca cerintele companiilor de publishing", a declarat RichMaggiotto, director executiv al companiei de distributie de cartisi reviste in format electronic, Zinio LLC.
Tableta Apple este considerata o potentiala sursa de venitpentru presa scrisa, in conditiile in care tirajul ziarelor ascazut in medie cu 11 procente in primele sase luni ale anuluitrecut, potrivit Biroului american de Audit al Tirajelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO